Smutný osud humřího kluka Gradyho Stilese: Alkohol z něj udělal děsivou osobu, byl horší než sám ďábel

Smutný osud humřího kluka Gradyho Stilese: Alkohol z něj udělal děsivou osobu, byl horší než sám ďábel
Zdroj: Wikimedia Commons/Codyandme, CC BY-SA 3.0

V roce 1937 se v Pittsburghu narodil chlapec, který byl jiný už na první pohled. Grady Stiles totiž trpěl ektrodaktylií, jeho ruce a nohy připomínaly humří klepeta. Zprvu si nežil vůbec špatně, zažíval slávu. Pak ale začal pít a bohužel i vraždit.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 05. 2021 14:00

Stejným postižením trpěl i jeho otec a v rodině se ektrodaktylie objevovala už od roku 1840. Grady Stiles pokračoval ve šlépějích svých předků a stal se velmi populárním. Kvůli svému postižení byl upoután na kolečkové křeslo, když ale bylo potřeba, dokázal se plazit a přitahovat horními končetinami. Díky tomu od pasu navrch neuvěřitelně zesílil.

První láska humřího kluka

Se svou první láskou se Grady setkal během cirkusové tour. Jmenovala se Mary Teresa a bylo jí devatenáct. Ti dva si ihned padli do oka. Netrvalo dlouho a konala se svatba. Narodilo se jim několik dětí, přičemž dvě z nich zdědily Gradyho postižení. Chvíli vystupovali jako humří rodina, jenže během této doby se Grady naučil pít. A nutno dodat, že mu to vůbec nesvědčilo. Úplně se změnil.

Začal bít své děti i ženu. Vše vyvrcholilo v roce 1973 kdy měl Mary povalit na zem a humřími rukama jí vyrval nitroděložní tělísko. Po tomto incidentu se s ním okamžitě rozvedla. Grady se poté znovu oženil, ale ani druhý pokus neskončil dobře. Následujících pět let žil poměrně klidným životem. Ke štěstí mu stačila jen plná lahev. Pak se ale dozvěděl, že si jeho nejstarší dcera plánuje vzít muže, kterého jí neschválil. To neměla dělat...

Humří kluk vrahem

Grady ženicha své dcery zastřelil brokovnicí. Ke všemu se přiznal, ale nebyl potrestán. Přehnaná konzumace alkoholu a závislost na cigaretách udělala své. Kvůli cirhóze jater a ektrodaktylii jej nebylo možné zavřít do vězení, neboť by se mu nedostalo odpovídající lékařské péče. To humřímu klukovi, tedy teď už muži, zvedlo sebevědomí. Začal se naparovat, že může zabít kohokoli a vždy ujde trestu. To zřejmě učarovalo jeho první ženě Mary. V roce 1989 se k němu totiž vrátila.

Po třech letech ji to ale zase přešlo. Domluvila se se svým sousedem Chrisem Wyantem na manželově vraždě a zaplatila mu 1500 dolarů. Wyant poté Gradyho, který se díval na televizi, střelil do hlavy. I on stanul před soudem, jenomže mu to neprošlo a dostal 27 let natvrdo. Mary vyfasovala za spoluúčast 12 let. Někteří tvrdili, že byl Grady horší než sám ďábel, jiní zase, že byl především zkušený podnikatel s osobními problémy. Mary měla prostě od něj znovu odejít a dál to neřešit. Ani jeho děti ho nepovažovaly za monstrum. Některým z nich dokonce na pohřbu ukápla slza...

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Grady Stiles – The Evil Lobster Boy

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články