Příběh strašidelného penzionu Nimrod: Prý v něm přežívaly mrtvé duše vojáků a nedaleko se často bouralo

Příběh strašidelného penzionu Nimrod: Prý v něm přežívaly mrtvé duše vojáků a nedaleko se často bouralo
Zdroj: Wikimedia Commons, Lubor Ferenc, CC BY-SA 4.0

Nejprve to bylo velmi oblíbené místo. Nyní se mu lidé vyhýbají velkým obloukem. Řeč je o slavném penzionu Nimrod, jehož ruiny se nacházejí nedaleko Mariánských Lázní. Původní stavba byla vytvořena v roce 1905, postupně se objekt rozšířil na penzion a kavárnu. Mezi návštěvníky bychom našli britského krále Eduarda VII. a prezidenta Edvarda Beneše.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 06. 2023 16:00

S příchodem druhé světové války se objekt proměnil v sanatorium, pak se opět vrátil ke svému původnímu účelu. Jenomže již bylo vše jinak. Od té doby se v Nimrodu dějí velmi zvláštní věci. Ať už jde o nevysvětlitelné zmizení provozovatele, či o záhadná světýlka.

Ráj záhadologů

Po druhé světové válce začal penzion Nimrod sloužit veřejnosti, jenomže se v něm ztratil jeden z provozovatelů. Pak začalo docházet k nadpřirozeným jevům. Hosté mnohokrát viděli v okolí budovy létající světélka a měli neodbytný pocit, že nejsou sami. Děti si zase měly povídat s neviditelnými bytostmi.

Není tak divu, že se toto místo postupem času stalo rájem záhadologů. Ti uvnitř zažili prudký, a hlavně nevysvětlitelný pokles teploty. Na nedaleké silnici zase dochází k častým dopravním nehodám. Má je na svědomí neznámá starší paní, která se údajně nechává ráda svézt do Mariánských Lázní?

Děsivý zážitek

Ač jsme začali poválečnou dobou, k děsivým úkazům mělo docházet i předtím. Třeba v době, kdy se v Nimrodu zastavil Eduard VII. nebo Edvard Beneš. Mezi návštěvníky zařízení byl i dědeček paní Jaroslavy Holíkové z Mariánských Lázní. Ta pro Chebský deník uvedla: "Vyprávěl mi, že si ostatní hosté stěžovali, že je na pokojích někdo sleduje." Ale i ona sama si v Nimrodu zažila své.

"Já jsem tam byla jednou na procházce a musím říct, že jsem měla podobný pocit, jako například v Osvětimi. Najednou se mi uvnitř všechno sevřelo a nemohla jsem dýchat, bylo mi hrozně těžko. Naposledy jsem se tam zastavila na podzim, to už Nimrod nestál. Pocity ale zůstaly." Budova byla v roce 2019 kvůli bezpečnosti srovnána se zemí.

Jako v hororu

Jelikož bylo za války v penzionu sanatorium pro raněné vojáky, mnoho lidí si myslelo, že jejich duše zůstaly v Nimrodu uvězněny. Prý také mělo nedaleko stát popraviště. A v neposlední řadě tam údajně jedna šílená žena zavraždila své děti. Proto se tam ozývá dětský křik a pláč. Otravný má být i výrazný pach síry. A když penzion ještě stál, měly ze zdí vystupovat končetiny a oči.

Zdroje informací:

Chebský.deník.cz: Foto, Video: Návštěvníci Nimrodu viděli oči a končetiny vystupující ze stěn

Tn.nova.cz: Opuštěný tajemný penzion: V Nimrodu u Mariánských lázní straší

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články