Ve spárech Jakuzy: Mladá Japonka trpěla 44 dní, skončila v sudu s betonem

Ve spárech Jakuzy: Mladá Japonka trpěla 44 dní, skončila v sudu s betonem
Zdroj: Pixabay

Osud sedmnáctileté Junko Furuta patří mezi ty nejtragičtější. V osmdesátých letech si ji vyhlédli čtyři japonští mladíci napojení na Jakuzu a po dobu neuvěřitelných čtyřiačtyřiceti dní ji mučili, bili a znásilňovali.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 05. 2022 11:00

Junko Furuta se dlouhodobě přátelila s jedním ze svých vrahů, Shinjim Minatem. Prakticky u něho doma bydlela. Jeho rodiče však tajně doufali, že jde pouze o platonický vztah. Shinjovy násilnické sklony a napojení na Jakuzu mělo být pro všechny varováním, že by se od něj měli raději držet co nejdál.

Únos Junko Furuta

Narodila se v roce 1971 v japonském Misato a byla příkladným typem “hodné dívky”. Nekouřila, nepila a ve škole se snažila dosáhnout těch nejlepších možných výsledků. Měla nakročeno k tomu, že ji bude čekat zářná budoucnost. V listopadu roku 1988 se ale vše změnilo. Kromě Shinjiho se o ni začal zajímat také známý školní tyran Hiroshi Miyano, který nedokázal snést, že jej odmítla. I on byl napojen na Jakuzu a ne nebral jako odpověď.

O několik dní později někdo skopl Junko z kola. Bylo půl deváté večer a zrovna se přes park vracela domů z brigády. Měl to na svědomí Minato, jenž se po incidentu ihned vypařil. V ten okamžik nastoupil na scénu Miyano. Předstíral, že to všechno viděl a přispěchal jí na pomoc. Dívka netušila žádnou lest, a tak souhlasila, aby ji doprovodil domů.

44 dní pekla

Miyano zavedl Junko do opuštěného skladiště, kde jí řekl o svých stycích s Jakuzou. Pak ji znásilnil a přitom vyhrožoval, že pokud byť jen pípne, vyvraždí celou její rodinu. Vrátili se do parku, kde již čekal Minato a další dva kumpáni. Tam ji všichni znovu znásilnili a následně odvedli do domu, který vlastnila Minatoova rodina. Jeho rodičům to bylo divné, proč se u něj dívka neustále zdržuje, nic ale nepodnikli. Báli se Jakuzy. Únosci navíc donutili Junko zavolat domů a říct, že utekla za svou kamarádkou.

Následných 44 dní prožila dívka v naprostém pekle. Byla znásilněna více než čtyřistakrát, chlapci totiž k sobě pozvali i své známé. Při mučení jí do pochvy a řitního otvoru zapichovali železné tyče, nůžky, špejle, petardy, a dokonce i žárovku. Poškození bylo nenávratné. A to ještě nebylo zdaleka vše. Nutili ji jíst šváby, masturbovat a pít vlastní moč. O něco později dívku pomocí provazů zavěsili na strop a bili golfovými holemi. Oční víčka a genitálie jí pálili cigaretami, zapalovači a horkým voskem.

Smrt jako vysvobození

Poprvé o nedobrovolném vězení informoval policii jeden z kamarádů tyranů, podruhé to byla sama Junko, která se v nestřežené chvíli dostala k telefonu. Než ale stačila cokoli říct, chlapci jí vytrhli sluchátko z ruky. Při zpětném volání uvedli, že šlo o omyl. Na počátku ledna roku 1989 se rozhodli únosci dívku zavraždit. Její tělo vložili do sudu, který naplnili betonem a hodili na nákladní vůz s cementem.

Policie si na ně sice došlápla, byly jim však vyměřeny směšně nízké tresty. Šlo o teenagery, a navíc zde sehrálo velkou roli napojení na japonskou mafii. Hiroshi Miyano dostal 20 let, ostatní chlapci od 5 do 7. Paradoxně se doznali jakoby mimochodem. Když je policie obvinila z jiného hromadného znásilnění, Miyano si myslel, že jde o Junko a přiznal se ke všemu...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Junko Furuta

Allthatsinteresting.com: Inside the grisly murder of Junko Furuta, the teenage girl who was tortured for 44 days

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články