Vrazi ze Sunset Strip: Doug a Carol používali uříznutou hlavu jako hračku

Vrazi ze Sunset Strip: Doug a Carol používali uříznutou hlavu jako hračku
Zdroj: Pixabay.com

Vypadalo to, jako by se točil další krvák, protože Doug Clark a Carol Bundy řádili v továrně na sny – Hollywoodu. Lidé však umírali doopravdy. Vrazi ze Sunset Stripu, jak se dvojici záhy začalo přezdívat, připravili Los Angeles v roce 1980 pěkně děsivé léto.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 02. 2021 14:00

Doug Clark a Carol Bundy mají na svědomí nejméně šest vražd. Zaměřovali se na prostitutky, které lovili na vyhlášeném Sunset Stripu, a to pod příslibem práce. Místo sexu za peníze však nebohé dívky čekala kulka a poté znásilnění.

Potkali se v baru

Clarkovo dětství bylo jedno velké dobrodružství. Jeho otec byl důstojníkem námořní rozvědky, což znamenalo, že se celá rodina často stěhovala. Doug tak nepoznal jen krásy své domoviny, ale i Švýcarska či Indie. Po vzoru svého otce i on nastoupil na prestižní vojenskou akademii v Indianě. Po absolutoriu vstoupil v roce 1967 do letectva, kde však vydržel jen dva roky. O další místo v armádě se již neucházel. Raději zvolil práci v továrně na mýdlo.

Na finanční stránku svého nového zaměstnání si rozhodně nemohl stěžovat. Volný čas trávil po barech pro osamělé, kde se snažil najít ženu, kterou by oslnil drahými drinky. A v roce 1979 se konečně dočkal. Byly zrovna Vánoce a v jedné putyce v severním Hollywoodu nasávala osamělá zdravotní sestra Carol Bundy. Slovo dalo slovo a záhy se konalo sestěhování.

Společné touhy

Ty dva nespojovala jen láska, pokud mezi nimi někdy skutečně byla, ale hlavně temné sexuální touhy. Doug toužil po otrokyních, které by mohl svazovat. To záhy přešlo ve fantazírování, jak by nějakou ženu smrtelně postřelil a pak s ní měl sex. Zajímaly ho totiž kontrakce vagíny dívky, která by byla již takříkajíc „v posledním tažení“.

Carol mu všechno odkývala. Její poslušnost a snaha zavděčit se zřejmě vycházela z faktu, že byla jako malá týrána. Vyvinula se tak u ní naprostá poslušnost. Má se za to, že Clark nejprve vraždil sám, až poté se se svým druhým životem svěřil Carol a vyzval ji, aby se k němu přidala. Jeho „rajónem” se stal Sunset Strip, kde hledal prostitutky. Mezi jeho oběti patřily třeba dvě mladé dívky Cynthia Chandler a Gina Marano, které nabral na svém oblíbeném místě a pak je v průběhu postelových hrátek střelil do hlav. Následně je odnesl do garáže, kde pokračoval v ukájení. Těl se obvykle zbavil, s výjimkou Exxie Wilson, z jejíž hlavy si udělal sexuální hračku.

Vtip za stovku

Vražedné šílenství nakonec paradoxně ukončila poslušná Carol. Dva roky se tajně scházela s Jackem Murrayem, který s ní spal a bral si za to peníze. Tedy spíše kradl, Carol o tom nevěděla. Když to Clark zjistil, dal své vyvolené nůž na krk. Pokud ho miluje, musí se svého milence zbavit. A taky že zbavila. Po návratu domů zavtipkovala, že s ní přišel i Jack. Poté vytáhla pytel a vyndala z něj jeho uříznutou hlavu. Oba se tomu začali smát.

Zanedlouho se ale k vraždě přiznala kolegyním v práci, které hned zalarmovaly policii. Bylo jen otázkou hodin, kdy v poutech skončí i Doug. Po zatčení tvrdil, že je nevinný, pachatelem měla být Carol a Jack. Jeho pohádkám ale nikdo nevěřil. Za šest vražd byl odsouzen k trestu smrti, ale na jeho vykonání čeká ve věznici v San Quentinu ještě dnes. Carol Bundy se přiznala, ale snažila se ze sebe udělat oběť, která neměla na vybranou. Přišili jí dvě vraždy, za které dostala 25 a 27 let. Zemřela v roce 2003, za mřížemi ji skolil infarkt.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Carol Bundy, Doug Clark

Allthatsinteresting.com: Meet Doug Clark, One-Half Of The Murderous Duo Known As The Sunset Strip Killers

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články