Kanibal Joachim Kroll: Dával přednost mladému masu, jako poslední si uvařil čtyřletou holčičku

Zvrácený kanibal Joachim Kroll: Prozradil ho záchod ucpaný vnitřnostmi čtyřleté holčičky
Zdroj: Unsplash

Joachim Kroll sice není tak známý jako Ted Bundy nebo Jeffrey Dahmer, to ale neznamená, že by jeho zločiny nebyly ohavné. Tento "lovec z Porúří" měl připravit o život a sníst až 14 lidí...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 03. 2023 11:00

Kroll své kanibalistické choutky vysvětloval tím, že v obchodech je příliš drahé maso. Rozhodl se tak živit tím lidským, což se mu dařilo neuvěřitelných dvacet let. Past sklapla až poté, co ucpal společný záchod vnitřnostmi jedné z obětí.

Dětství plné chudoby a nacismu

Joachim Kroll se narodil v roce 1933, když zrovna v Německu započal vzestup nacismu. Jakožto nejmladší z osmi dětí byl považován za nejslabšího. Neustálé shazování, posměšky vrstevníků a nestálá výchova zřejmě způsobily jeho pozdější abnormální chování.

Již jako malý trpěl nočním pomočováním. Frustraci z toho si pak vybíjel na nebohých zvířatech. Stejně jako většina Němců, i on trpěl během války hlady a chudobou. Neměl je ani kdo živit. Otec byl zajat ruskou armádou a domů se nikdy nevrátil. V roce 1948 Kroll konečně, po několika opakováních, dokončil školu. Měl mít IQ 78 a prý neuměl číst. Pracoval v zemědělství a v té době začal pomýšlet na první vraždu...

Vzrušovala ho porážka prasete

Práce v zemědělství obnáší také porážky zvířat, kterých se Kroll s chutí účastnil. Když viděl poražené prase, probudilo to v něm sexuální chtíč. Možná to vycházelo z jeho špatné zkušenosti se ženami. Sex měl jen jednou a jeho partnerka to měla označit za naprosté selhání. Později se vyjádřil, že si rozumí s těmi, kdo si nestěžují na jeho výkon.

V roce 1955 zemřela Joachimova matka a každý ze sourozenců si šel svou cestou. Joachim taky. A to doslova. Tehdy totiž poprvé vraždil. Na počátku února téhož roku odcestoval do vesnice Walstedde, kde unesl a zavraždil devatenáctiletou Irmgard Strehl. Nejprve ji uškrtil, pak znásilnil a nakonec jí rozřízl břicho. Když se vrátil domů, užil si ještě s gumovou pannou. Při souloži prý držel v ruce panenku dítěte, kterou svíral pevně za krk.

K další známé vraždě, alespoň podle toho, co tvrdil sám Kroll, došlo 16. června 1959. Obětí se stala čtyřiadvacetiletá Klara Freida Tesmer. Dopadla stejně jako Irmgard. S jedním rozdílem. Kroll jí uřízl maso z hýždí a stehen, které si pak uvařil k večeři. Za tuto vraždu byl zatčen Heinrich Ott. Jelikož byl nevinen, vzal si ve vězení život. A Kroll zatím dál vesele pobíhal na svobodě.

Jak se lidožrout vyhnul zajetí

Kdo studoval Krollovu povahu, musel dojít k názoru, že měl určitě mnohem větší IQ. Za svými oběťmi cestoval a nesoustředil se jen na jeden typ žen. V roce 1965 dokonce zavraždil muže, kterého vyrušil při sexu v autě. Začal mávat rukama, jako by zoufale potřeboval pomoc. Jakmile muže vylákal ven, bodl ho. Jeho partnerka se ale nedala, skočila za volant a chtěla Krolla přejet. Uskočit na poslední chvíli. Přestože ho dokázala popsat, stále zůstával na svobodě.

Policii totiž mátla jedna věc - ne vždy si z obětí bral maso. Až později zjistili, že mu chutnalo jen maso z mladých lidí. Navíc nebyl jediný masový vrah, který v té době v Německu řádil. A navíc části lidského těla pro něho nebyly trofejemi. Skutečně je měl jen na jídlo. Maso prý bylo příliš drahé...

Dopadení kanibala Joachima Krolla

Kanibalistické řádění skončilo 3. července 1976. Toho dne unesl z parku teprve čtyřletou Marion Kettner. Když se ho později jeden soused zeptal, zda neví, co blokuje společný záchod, odpověděl Kroll nevzrušeně, že vnitřnosti. Muž se tam zašel podívat a s hrůzou zjistil, že to je pravda. V míse byly kousky lidských orgánů. Okamžitě kontaktoval policii.

Jakmile do Krollova bytu dorazili kriminalisté, našli rozřezané ostatky Marion. Některé části se již chladily v lednici. Na sporáku se vařila ruka. Když byl odstraněn záchod, v potrubí našli policisté její játra, plíce, ledviny a srdce. Kroll byl okamžitě zatčen. K vraždě se přiznal a sdělil informace o dalších třinácti obětech. Ve vězení s vyšetřovateli ochotně spolupracoval. Myslel si totiž, že mu za to dají lék, nebo zaplatí operací, která jeho "problém" vyřeší. To měl ale smůlu. Po 151 dní trvajícím procesu dostal doživotí. Joachim Kroll zemřel v roce 1991 na infarkt. Za mřížemi strávil pouhých devět let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Joachim Kroll

Athatsinteresting.com: How Cannibal Serial Killer Joachim Kroll Got Caught After Clogging His Toilet With Guts

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články