Co nás čeká v dubnu, měsíci ohnivého draka? Držte jazyk za zuby a vemte si do parády předsíň, rozkvete tak celá domácnost

Čínský horoskop: Co nás čeká v dubnu, měsíci ohnivého draka? Držte jazyk za zuby a vemte si do parády předsíň
Zdroj: Freepik/Liběna Kubalíková/koláž Lifee

Važte slova. To je hlavní téma dubna. Raději počítejte do deseti, než budete reagovat. Zaměřte také pozornost na vchod do bytu a předsíň. Právě tato místa často přehlížíme, přitom jsou v vašem životě důležitá. Odkládáme tady starosti z vnějšího světa.

Liběna Kubalíková
Liběna Kubalíková 31. 03. 2023 10:30

Duben je podle čínského horoskopu měsícem ohnivého draka. Opatrní bychom měli být především v komunikaci. Raději se napijte, než budete reagovat, nebo počítejte do deseti. Buďte autentičtí, ale nemějte záměr zranit slovem. V dubnu se potřebujete nadechnout, roztáhnout křídla a letět. Užijte si pocit, že můžete. Žádné soudy, rady a představy lidí zvenčí, vás nemohou zastavit. Podívejte se na hlavní vchod vašeho domova a předsíň, ovlivňují vás víc, než si myslíte.

Duše a zdraví

V dubnu věnujte pozornost svým ústům - rtům, zubům, svěžímu dechu, hlasu a tomu, co do úst vkládáte a co z nich vychází. Dopřejte si dentální hygienu, nový balzám na rty, vyzkoušejte jógu smíchu. Pozorujte svůj hlas a tón. Jak dokážete švitořit, když je vaše srdce plné lásky a máte pocit, že vše je sluncem zalité. A jaký tón a slova použijete, když si nastavujete hranice, sdělujete svá stanoviska, přání, potřeby.

Slovem nezraňujete jen ty druhé, ale také sami sebe. Soud a urážka ostatních je v samotném důsledku řeznou ranou do vaší duše. Může se stát, že o svůj hlas na chvíli přijdete. Proto vyměňte slova za činy a prázdné “třepení huby” za proměnu snů v realitu.

Práce a finance

Aby nám to v práci pálilo, je zapotřebí často větrat a okysličovat mozek. Dělat si pauzy na protažení těla, přestávku na svačinu a konverzaci s kolegy. Díky tomu budete mít z odvedené práce a z pracovního dne větší radost, než když se budete odbývat, nejíst a hnát se za přeludem. Podívejte se na svou práci, či projekt, s odstupem a z výšky. Díky pohledu shůry zahlédnete vize, příležitosti ke změně a jiná řešení.

Pracovní dny jsou součástí našeho života. Život nelze oddělit na dvě části - pracovní a soukromý. Přestaňte se vymlouvat na práci jako na démona, který může za to, jaký život žijete.

Finance tu byly a budou. Věřte, že vám jich neubude, pokud si během pracovní doby na deset minut zacvičíte čchi-kung a zasmějete se s kolegy u odpolední kávy. Konverzace vás může obohatit víc, než si myslíte.

Partnerské vztahy a domov

Věnujte pozornost hlavnímu vchodu do svého domova a předsíni. Vchodové dveře by vás měly vítat. Jmenovku na dveře umístěte lehce nad úroveň očí. Rohožku udržujte čistou a pořádně na ní zadupejte než vkročíte do svého domova. Nechte na ni spadnout z ramen své denní starosti.

Dveře můžete ozdobit velikonočním věncem nebo podkovou pro štěstí. Rozhodně zde nenechávejte boty a odpadky. Vchod musí být čistý. Hlavní vchod je něco jako ústa – nikdo se nechce koukat na drobky v koutku nebo líbat ušmudlané rty.

Předsíň je místo, kde zanecháváte své starosti z vnějšího světa. Je důležité, aby měla jasný řád a vše mělo své místo. Věšák na kabáty, botník na boty, šuplík nebo košík na klíče, místo pro kabelku, držák na deštník. Pokud je zde dostatečné množství světla, tak ať vás tady vítají květiny. Prostor by měl také vonět. Zapáchající propocené boty vás praští do nosu hned po příchodu a na dobré náladě rozhodně nepřidají.

Hlavní vchod a předsíň ovlivní vaše rozpoložení po příchodu domů. Přestože jste z práce přišli v dobrém rozmaru, rozházené tenisky a nepověšené bundy v předsíni z vás mohou během pár vteřin udělat saň chrlící oheň. Bohužel se tato atmosféra rozlije do všech dalších místností domova, ovlivní všechny členy a výsledkem může být i “chlad” v ložnici nebo tichá domácnost.

Přeji vám laskavý duben!

Pohled na duben 2023 připravila skrze intuitivní vnímání a feng shui životní a bytová poradkyně Liběna Kubalíková, která je autorkou blogu Být v pohodě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články