Co o vás prozradí pozice při spaní: Jak leží sebevědomí lidé a jak introverti?

Co o vás prozradí pozice při spaní: Jak leží sebevědomí lidé a jak introverti?
Zdroj: Freepik

Zdravý a klidný spánek je pro naši regeneraci velmi důležitý. Každý je zvyklý spočinout v určité poloze tak, aby se cítil příjemně a pohodlně. Co o nás naše oblíbená pozice při spaní prozrazuje?

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 28. 03. 2021 09:00

Spíte na břiše, na zádech, na boku, nebo dokonce stulení do klubíčka? Každá taková poloha o něčem vypovídá, někdy dokonce může souviset i s věcmi, na které je třeba si dát pozor.

Spaní na zádech

Spaní na zádech je považováno za zdravé. Ležíte při něm rovně s rukama podél těla. Důležité je, abyste neměli příliš vysoký polštář, a také je třeba vhodná matrace, která přispěje ke správnému uvolnění těla.

Úskalím této polohy je chrápání, což se ale naštěstí netýká všech, kteří takto spí. V souvislosti se spánkem na zádech se také mluví o spánkové apnoe, což je poměrně závažné onemocnění, které hrozí vznikem kardiovaskulárních chorob. Proto při zástavách dechu spojených s chrápáním vyhledejte lékaře.

Kteří lidé spí na zádech? Jedná se o velmi silné osobnosti, které jsou náročné (na sebe) a rezervované. Jsou konzervativní, stojí si za svými názory a jsou tvrdohlavé. Takoví lidé často pracují jako podnikatelé nebo manažeři, většinou jsou svou prací zcela pohlceni.

Pak je tu spaní na zádech, kdy máte ruce vedle hlavy a nohy od sebe. Tito spáči jsou přátelští se silným smyslem pro humor, snadno navazují kontakt s druhými. Bývají otevření a nechybí jim pořádná dávka sebevědomí.

Spaní na boku

Je jedno, jestli spíte na levém nebo pravém boku. Vypadá to podobně jako stabilizovaná poloha při podávání první pomoci. Sice se vám v této pozici trochu pomačká obličej, ale patří mezi zdravější možnosti spaní.

Kteří lidé spí na boku? Tyto osoby touží po bezpečí. Většinou se jedná o silné introverty, kteří jsou ale vybaveni pořádnou dávkou empatie. S těmito lidmi se dá dobře dohodnout a jsou smířliví.

Spaní v pozici embrya

Spaní v pozici embrya je podobné jako spaní na boku. Nezdravé je ale tím, že záda jsou zakulacená a nohy skrčené. To není dobré pro páteř, která si nemůže odpočinout, a člověk zároveň špatně dýchá. Často bývá pod tělo natlačena peřina.

Kteří lidé spí v pozici embrya? Většinou se jedná o citlivé osoby plné emocí, které svému partnerovi věnují veškerou pozornost.

Spaní na břiše

Tato oblíbená pozice vypadá tak, že máte obličej zabořený do polštáře, případně hlavu položenou na tvář. Tyto osoby pak často trápí bolesti v bedrech.

Kteří lidé spí na břiše? Tyto osoby milují mít vše pod kontrolou. Možná touží po šťastném dětství, kterého se nedočkali, a bojí se dalšího zklamání. Zakládají si na zvycích a rituálech. Mívají pevnou vůli a bývají dobrými organizátory.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články