Horoskop životních mouder: Nejlepší citáty pro všechna znamení zvěrokruhu!

Neustále se usmívej, protože život je krásná věc a je v něm mnoho důvodů k úsměvu.
Zdroj: Pixabay

Citáty jsou oblíbeným čtivem a životní inspirací pro mnohé z nás. Existují citáty o lásce, přátelství, ale i životních hodnotách. Kterým citátem byste se měli podle horoskopu řídit právě vy, aby vám přinesl štěstí?

Jana Jánská
Jana Jánská 18. 05. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani by se měli zaměřit na citáty o lásce a vzít si některé z nich k srdci. To je totiž ta správná cesta, jak si najít ten pravý protějšek na celý život.

Doporučený citát: V životě je jen jedno štěstí: Milovat a být milován! (francouzská spisovatelka George Sandová)

Býk (21. 4. – 21. 5)

Motivační citáty jsou pro Býky naprosto nezbytné, aby si šli za svým a byli úspěšní, potřebují povzbuzení a inspiraci. Měli by si přečíst jeden citát každé ráno.

Doporučený citát: Obyčejný člověk přemýšlí, jak by zaplnil čas. Talentovaný člověk se ho snaží naplno využít. (německý filosof Arthur Schopenhauer)

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence žádné citáty nezajímají. Připadají jim hloupé, povrchní a rozhodně by se jimi nikdy neřídili. Žádné ani nečtou a knihu citátů jim rozhodně nikdy jako dárek nedávejte.

Doporučený citát i pro Blížence: Nevěř tomu, čemu nerozumíš, ale nezavrhuj, cos neprozkoumal! (spisovatel Karel Čapek)

Rak (22. 6. – 22. 27.)

Raci jsou citáty posedlí, milují ten pocit, když si přečtou citát, které je inspiruje. Citátům často podřizují celý svůj život a bezmezně jim důvěřují.

Doporučený citát: Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali, až budeš svět opouštět. (čínský filosof Konfucius)

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují citáty o cvičení, jsou totiž jediným argumentem, který je donutí něco dělat. Takových motivačních citátů mají plnou knihovnu a vždy, když je potřeba, nějakou tu knihu vytáhnou.

Doporučený citát: S každým novým dnem přichází nová síla a nové myšlenky. (manželka amerického prezidenta Eleanor Rooseveltová)

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se inspirují numerologickými citáty, které jim ukazují číselnou cestu životem. Domnívají se, že nejrůznější kombinace čísel jim ukazují směr i cíl. Celý život také vsází ve Sportce ta samá čísla.

Doporučený citát: Nauč se vyhrávat, prohrát umí každý blbec. (americký básník Charles Bukowski)

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou často samy o sobě ezotericky založené bytosti, na motta a citáty tudíž dají. Rády se začtou do myšlenek moudrých lidí a vždy si najdou ten vhodný citát, který na ně sedí.

Doporučený citát: Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic. (americký prezident Theodore Roosevelt)

Štír (24. 10. – 22.11.)

Štíři potřebují v životě nějaký hnací motor, kterým mohou být právě citáty. Ty by jim mohly vehnat energii do žil a chuť do života. Také by díky nim mohli dosáhnout lepších pracovních výsledků.

Doporučený citát: Neříkej, že to nejde. Raději řekni, že to zatím neumíš. (podnikatel Tomáš Baťa)

Střelec (23. 11. – 21.12.)

Střelci vidí motivaci úplně ve všem. Životní motta a chytré citáty jsou jejich denním chlebem. Chrlí jeden za druhým jako někdo vtipy. Pokud tedy chcete namotivovat, Střelci jsou pro to ideální.

Doporučený citát: Život je jako jízda na kole. Abyste udrželi rovnováhu, musíte se neustále pohybovat vpřed. (vědec a génius Albert Einstein)

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi citáty sice rádi čtou, ale většinou si z nich nic nevezmou. Jen se jim líbí, jak jsou hezky napsané a příjemně znějí. Kozorozi mnohdy nejsou velcí myslitelé, považují je spíše za krátké říkanky.

Doporučený citát: Lež je obvykle zajímavější než pravda a často i pravděpodobnější. (francouzský spisovatel Théophile Gautier)

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři a citáty, to je jako oheň a voda. Před Vodnáře nic takového nedávejte, nebo se vám vysměje. Podle něj je čtení něčeho, jako je citát nebo motto, naprostá ztráta času.

Doporučený citát i pro Vodnáře: Nedokonalost je krásou, šílenství je genialitou a je lepší být dokonale směšný než absolutně nudný. (sexsymbol Marilyn Monroe)

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají rády citáty, které mají hloubku. Zamýšlí se nad nimi, rozebírají je a snaží se jim porozumět. Také se jimi většinou řídí, ale naštěstí si z nich berou jen to dobré.

Doporučený citát: Hluboký pád přivodí často největší štěstí. (anglický básník a dramatik William Shakespeare)

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články