Jídelníček podle horoskopu: Kdo si ujíždí na bio potravinách, kdo dává přednost bůčku?

Jídelníček podle horoskopu: Kdo si ujíždí na bio potravinách, kdo dává přednost bůčku?
Zdroj: Pixabay

Jídlo patří k našemu životu. Někdo ho bere jen jako zdroj přežití, jiný si na něm pochutnává. Kdo dává přednost zdravé stravě a kdo svůj žaludek nejvíce potěší na zabíjačce?

Jana Jánská
Jana Jánská 02. 09. 2020 07:00

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Berani si na zdravá jídla zrovna nepotrpí. Marně je budete přesvědčovat o výhodách zdravého stravování. Milují fast foody, minutky a dezertíky. A přitom právě oni by se pizzám, těstovinám a všeobecně jednoduchému cukru měli nejvíce vyhýbat. Ideální pro ně jsou ořechy, hovězí maso a losos.

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Býci jídlo milují, je to i jejich náplast na bolístky, a proto hazardují se závislostí na jídle. Milují všechno sladké. Ve skutečnosti však Býk ke svému životu potřebuje hlavně maso, tedy steaky a tataráčky.

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Blížence vaření baví, rádi v kuchyni experimentují. Při jídle rádi mluví, takže jim občas zaskočí. Mají rádi maso, ryby i zeleninu. Jejich spojencem číslo jedna je mrkev, nejenže zlepšuje zrak, ale i snižuje riziko rakoviny plic. Pozitivně na ně působí brusinky. Na rozdíl od jiných si mohou dopřát i kávu, jen s jejím množstvím by to neměli přehánět.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou dobrými kuchaři, i když nejsou žádnými experimentátory. Mají rádi pohodlí, a tedy i osvědčenou klasiku. Z obyčejných potravin dokáží vykouzlit vskutku lahodné jídlo. Preferují zeleninu. Na stole se jim proto často objevuje lilek, cuketa, špalda, rýže, fazole, mrkev a jiná kořenová zelenina.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se zdravě prostě nestravují. Milují tučná jídla, řízky, vepřo knedlo zelo a pořádný kus masa, králíka a kachny. Lvi by neměli jíst večer. Neměli by jíst ani smažené, protože všechny ty milované potraviny ucpávají tepny. Ideálně by však měli svá jídla péct, grilovat anebo opékat. Do svého jídelníčku by také měli zařadit avokádo, olivový olej, houby, mrkev a hnědou rýži.

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Panny nemají nějak vyhraněné chutě. Vesměs je jim jedno, co jedí, dokud nezačnou mít zdravotní obtíže. Mnohdy jí i málo, což jim nesvědčí. Potřebují totiž větší množství sacharidů a bílkovin. Faktem ale je, že Panny mají rády bio produkty. Dobrou volbou jsou pro ně těstoviny, menší množství masa, zapečené brambory se zeleninou, tortilly se sýrem.

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou nerozhodné ve všech směrech, a tedy i v jídle. Rády si však nechají poradit a nechají se vést. Jíst by měly více proteinů, a proto by měly jíst steak s rozmarýnem, vejce, proteinový nápoj s ovocem, salát s rybou, biftek a sushi.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou skuteční labužníci. Jídlo si rádi vychutnávají, a to klidně i několik hodin. Potrpí si na degustace vína a jiného alkoholu. Zvládnou sníst ohromné porce, což se odráží i na jejich postavě. Prospělo by jim, kdyby jedli více ryb upravených pečením nebo grilováním, mořské plody a sýry.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Střelci milují jídla vonící dálkami. Svědčí jim jemně pikantní strava. Den by měli začít čerstvým pomerančovým freshem. Základem jejich jídelníčku by mělo být vždy maso. Vyvarovat by se měli bílého pečiva a přehánět by to neměli ani se zeleninou. Jíst mají jen to, co jim chutná.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

O Kozorozích je známo, že o své zdravíčko pečují. Snaží se proto i o to, aby jejich jídlo bylo zdravé a vyvážené. I když, i oni si rádi občas dopřejí nějaké gastro peklo. Vhodnými potravinami jsou pro ně kapusta, ryby, banány a listová zelenina. Vyhýbat by se naopak měli salátovým večeřím a vínu.

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáře dělá jídlo šťastnými, i proto jsou dobrými kuchaři. A to i přesto, že mnoho z nich zrovna maso nemusí. Pokud je však nejedí, měli by je nahradit luštěninami, tofu sýrem nebo mléčnými výrobky. Svědčí jim thajská i indická kuchyně, zato té české by se měli vyhýbat velkým obloukem.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Ryby si s jídlem rádi pohrají, i když mnohdy spíš slovně, protože v kuchyni jim to fakt moc nejde. Dobře jim to ale spaluje, takže si nemusí dávat příliš pozor na to, co jedí. I přes tuto skutečnost si však potrpí na kvalitu, a proto nepohrdnou bio potravinami. To však neznamená, že nemají rádi i českou klasiku. Dobře jim dělá česnek, brokolice, mrkev, brusinky, lněné semínko, čistá voda s citronem a obiloviny.

Další horoskopy ➔

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články