Ivana (41): Svedla jsem svého šéfa s vidinou zvýšení platu. Dostala jsem velkou životní lekci

Příběhy o životě: Svedla jsem svého šéfa s vidinou zvýšení platu. Dostala jsem velkou životní lekci
Zdroj: Unsplash

Ivana si myslela, že když bude spát se svým šéfem, projeví se to na jejím platu. První část plánu jí vyšla, s tou druhou to ovšem už bylo o něco horší.

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 05. 2024 15:00

Když jsem náhodou zjistila, že moje mladší kolegyně vydělává mnohem víc než já, rozzuřilo mě to. Měly jsme stejné pracovní povinnosti, ale ona dostávala lepší plat. Zjistila jsem, že je to díky jejímu románku se šéfem. Rozhodla jsem se, že nebudu horší a také ho dostanu do postele. Stejně už dlouho projevoval o mě zájem...

Můj šéf se mnou začal flirtovat

Petr (43) není zrovna můj typ, asi proto jsem na něj nikdy nepohlížela jako na potenciálního milence. Nejenže působil hrubě, ale mohl by se o sebe trochu víc starat. Vždycky mě přitahovali vysportovaní, vysocí muži s tmavou pletí, a on byl jejich úplným opakem.

Amorův šíp mě tedy nezasáhl, ale on se mnou stejně začal flirtovat. Jak to v kancelářích bývá, začalo to nesmělými komplimenty, které se postupem času stávaly odvážnějšími. S úpornou vytrvalostí jsem jeho pokusy odmítala, protože mě vůbec nepřitahoval.

Kromě toho jsem neměla chuť být náplastí na jeho milostné bolístky – nebylo žádným tajemstvím, že se rozvádí. Podle drbů, které kolovaly po firmě, ho manželka hodlala pořádně oškubat. Nikdo ale nevěděl, o co přesně šlo. Každopádně role utěšovatelky mi vůbec neseděla a dávala jsem mu to jasně najevo.

Začala jsem žárlit

Nakonec to vzdal. Ukázalo se, že útěchu našel v náručí kolegyně, která seděla u stolu přímo naproti mně. Byla atraktivní a navíc o deset let mladší než já. Jejich románek by mi byl šumák, kdyby nedostala to významné zvýšení platu. A to jsem ve firmě pracovala o poznání déle.

To mě velmi rozladilo. Rozhodla jsem se, že pokud mi to přinese finanční výhody, tu mladou nánu vytlačím z jeho postele. Musela jsem to ale dobře naplánovat a zařídit, aby si mě opět začal všímat.

Každoroční firemní večírek byl ideální příležitostí, jak znovu získat jeho zájem. Jsem si dobře vědoma neúprosného plynutí času a vím, že soutěžit o přízeň muže s mladší ženou není žádná hračka. Zejména když jde o peníze. V duchu jsem si představovala, co si koupím za vysněné zvýšení platu.

Mohla bych si dokonce ušetřit nějaké peníze na dovolenou a možná i na malou rekonstrukci ložnice. Nedávno jsem zvažovala hledání lépe placené práce, ale obávala jsem se, že to bude obtížné. Krutá pravda je, že současný pracovní trh není příliš přívětivý k ženám po čtyřicítce.

Vypadala jsem úchvatně

Rozhodla jsem se, že letos budu hvězdou firemního večírku. K tomu jsem využila odborné pomoci stylistky a také jsem navštívila kadeřnici a vizážistku. Výsledek stál za to úsilí a investované peníze. Poprvé v životě jsem byla se svým vzhledem naprosto spokojená. Vypadala jsem úchvatně! Na různé akce pořádané firmou jsem vždy přicházela brzy, abych se vším pomohla. Tentokrát jsem však záměrně přišla pozdě, abych měla efektní nástup a jistotu, že veškerá pozornost bude upřena na mě.

Pane bože...“ vzdychl můj šéf, když mě spatřil. Diskrétně jsem pozorovala tu mladou kolegyni, s kterou teď spával. Zjevně jsem jí překazila plány, protože nevypadala nadšeně. Ostatní však svůj obdiv neskrývali.

Vypadáš úžasně, Ivanko,“ nechodil šéf dlouho kolem horké kaše. „Děkuji, šéfe,“ odpověděla jsem s koketním úsměvem. „Pracujeme spolu už tolik let, možná bychom si konečně mohli tykat...“ navrhl a podal mi sklenku červeného vína. „S největším potěšením, Petře,“ vrhla jsem na něj dlouhý pohled. „Máš na dnešní večer nějaké plány?“ jeho pohled sklouzl po mých odkrytých ramenou a dekoltu. „Jen se dobře bavit,“ odpověděla jsem po pravdě. „Neodmítneš mi snad tanec, že?“ nadhodil a já neměla sebemenší pochybnost, že chce mnohem víc.

Jak bych mohla odmítnout svého šéfa? Samozřejmě, že ne...

Tak tedy pojďme na parket.

Mám románek se svým šéfem

Překvapilo mě, že byl opravdu dobrý tanečník. Nicméně jsem v hlavě měla jen myšlenky na zvýšení platu. Představa, že se s Petrem vyspím, mě nijak nenadchla, ale byla jsem na to připravena. Myslela jsem si, že alkohol pomůže a vše usnadní – a nemýlila jsem se.

Dohodli jsme se, že z večírku odejdeme odděleně, s odstupem několika minut, abychom nevzbudili zbytečné podezření. Pak jsme jeli k němu. Musím přiznat, že to nebylo tak špatné, i když jsem se probudila s lehkou bolestí hlavy. Řekla jsem mu, že se necítím dobře, a požádala ho, aby mi objednal taxi.

Začali jsme se scházet pravidelně. V kanceláři využíval každou příležitost, aby se mě diskrétně dotkl nebo mi pošeptal nějaký sprostý vtip. K mému velkému překvapení jsem zjistila, že mi to imponuje. Petr se mi začal líbit. V jednom okamžiku jsem cítila motýlky v břiše. Zjistila jsem, že má ženě opravdu co nabídnout, a nešlo jen o peníze. Měl velmi zajímavý literární vkus, líbily se nám podobné filmy a nebránili jsme se aktivnímu trávení volného času. V jeho společnosti jsem se cítila dobře a naprosto uvolněně, což pro mě nebylo vždy samozřejmostí.

V této fázi našeho vztahu bych dala ruku do ohně za to, že se z něj stane něco velmi vážného. Dokonce i zvýšení platu najednou bylo méně důležitým. Kdyby mi někdo před pár měsíci řekl, že věci naberou takový spád, vysmála bych se mu. Zamilovat se do šéfa byla poslední věc, na kterou bych tehdy pomyslela.

Chtěl se mě zbavit

Jednoho večera, když jsem si s ním chtěla jen popovídat, nebral telefon. Nepřišlo mi to podezřelé – myslela jsem si, že je asi zaneprázdněný nebo šel spát. Když se ráno objevil v práci, okamžitě mě zavolal do své kanceláře. Byla jsem přesvědčena, že mi vyzná lásku nebo se alespoň domluvíme na dalším rande. Místo toho jsem dostala výpověď.

Ale... Nerozumím... Co to znamená?“ dívala jsem se na něj nevěřícně.

Propouštím tě,“ zopakoval lhostejným hlasem.

Nechápu, co se stalo... Myslela jsem, že jsme spolu,“ nějakým zázrakem jsem udržela emoce na uzdě.

Prosím tě...“ řekl sarkasticky, „Šla jsi do toho jen kvůli penězům.

Zůstala jsem stát a nemohla najít slova, která by se hodila k této situaci. „To není pravda,“ vykoktala jsem nakonec.

Víš,“ přivřel oči, „opravdu ses mi líbila a chtěl jsem tě lépe poznat, nejen se s tebou vyspat. Ale tobě to bylo jedno. Alespoň do chvíle, kdy ses dozvěděla o tom, že mám jinou...

Dostala jsem životní lekci

To, co říkáš, je kruté,“ cítila jsem se, jako bych se měla propadnout do země.

Nebo to bylo jinak? Chtěla jsi víc vydělat výměnou za sex,“ řekl přímo.

Jí se to nějak povedlo,“ nemohla jsem se udržet.

Nedostala žádné zvýšení platu a já s ní nespal. Chtěl jsem tě otestovat a teď je pravda venku,“ pronesl a bylo dobře, že jsem seděla, protože bych asi odpadla. Podepsala jsem výpověď a souhlasila s podmínkami svého odchodu.

Téhož dne jsem šla na nemocenskou. Nikdy jsem se necítila tak ponížená. Můj propracovaný plán se obrátil proti mně a nejpodivnější na tom všem je, že jsem se do Petra zamilovala. Nikdo mě nikdy tak bolestivě nepoučil, i když si nemyslím, že bych si to zasloužila. Myslela jsem, že trochu znám muže, ale život mě naučil, že nic se nemá brát jako samozřejmost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články