Anna (29): Přítel je na mě hrubý. Bojím se dne, kdy mi řekne něco, co už z hlavy nevymažu

Anna (29): Přítel je na mě hrubý. Bojím se dne, kdy mi řekne něco, co už z hlavy nevymažu
Zdroj: Unsplash

Anna se snaží zachraňovat vztah s Davidem, co jí síly stačí. Na jednu část jeho osobnosti je však krátká. A bojí se, kam až to může zajít.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 01. 10. 2021 16:00

Nejsem ten typ, který vzdává vztah po první hádce. Naopak jsem až notorický opravovač všeho, co nefunguje. Pokud se tak doma s Davidem pohádáme, nenapadne mě, že bych od něj měla odejít. Až na některé momenty.

Můžu si s tebou mluvit jak chci, křičí na mě

Myslím, že do konfliktu se někdy dostane každý pár. I my to tak máme. Ať už to jsou maličkosti, jako úklid domácnosti nebo nákup na další týden, nebo naopak velké věci, jako finance, společná budoucnost nebo koupě nemovitosti, o které uvažujeme.

Někde uvnitř sebe cítím, že David je ten chlap, kterého chci vedle sebe mít. Když však dojde na hádku, neumí se ovládat a je zlý. "Já si s tebou budu mluvit, jak chci! "křičí na mě často, když ho prosím, ať věci řešíme v klidu. Pokud chci o něčem mluvit, často mi nedá prostor a umlčí mě s výrazem, že jsem úplně hloupá. Jindy jsem zas neschopná, k ničemu a o nic se nepostarám. "Podívej se na sebe, prosím tě," říká mi, když se mu snažím něco vysvětlit.

Druhý den se chová jakože nic

Kdykoliv se pohádáme, končí to tak, že na mě křičí a já brečím. To mu většinou bývá úplně jedno, takže zatímco já se choulím v obýváku k polštáři a vzlykám, on jde klidně spát.

Nemá v sobě žádnou empatii. Druhý den se vždy chová jakože nic. Tisíckrát mi opakuje, jak mě miluje a nemůže beze mě žít. Pokud usoudí, že je vše v pořádku, už se nehádáme. Pokud v něm však přetrvává zlost, vyvolá konflikt klidně znovu. Nebo si mě celé dny nevšímá.

Bojím se dalšího konfliktu

Snažím se přijít na to, jak s ním komunikovat. Jak mu vysvětlit, že se nemůže k ženě chovat hrubě, že zlost nikam nevede? Chtěla bych být tou, kterou ochraňuje a kterou brání. Někde uvnitř cítím, že to není špatný člověk. Možná takový model viděl doma.

Davidovi rodiče zemřeli, ještě než jsme se seznámili, a moc o nich nemluví. Nevím, jací byli. Přála bych si, abychom spolu vycházeli v klidu a uměli spolu fungovat. Pravda však je, že se bojím, kdy opět vznikne konflikt a kdy pro mě přítel přichystá další urážku. Bojím se dne, kdy řekne něco, co už z hlavy nikdy nevymažu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články