Antonie (40): Půda našeho domu skrývala zlo. Kdybychom se neodstěhovali, stalo by se velké neštěstí

Antonie (40): Půda našeho domu skrývala zlo. Kdybychom se neodstěhovali, stalo by se velké neštěstí
Zdroj: Unsplash

Rodina paní Antonie si pořídila starší domeček. Líbil se jim a nic nenasvědčovalo tomu, co je má potkat. Ode dne, kdy Antonie chtěla uklidit půdu, se členové rodiny začali měnit. Jedna dcera měla noční můry, druhá vypadala jako smrt. Manžel Adam začal pít. Jednoho dne na půdě našla oprátku. Byla pro manžela, kterého někdo ovládal...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 10. 2022 19:00

Když jsme si s manželem Adamem (42) kupovali starší domek, netušili jsme, jakému zlu v něm budeme vlastně čelit. Adam se během několika měsíců změnil k nepoznání a já to přikládala energii, která v domě přežívala. Své životy jsme si zachránili tím, že jsme se z domu raději odstěhovali.

V nově pořízeném domě jsem chtěla vyklidit půdu

Dům byl na první pohled starý, ale působil na mě útulně. Bylo v něm trochu práce, ale to bylo možná to, co nás lákalo. Obě dcery dostaly své vlastní pokoje. My s manželem jsme si vzali menší ložnici v druhém patře. Dům stačilo zbavit prachu a vymalovat všude stěny.

Největší nepořádek byl na půdě. Různé staré harampádí. Nikomu z nás se to nechtělo uklízet. Mě přišla škoda nevyužít tak veliký prostor, a tak jsem se do toho jednoho dne pustila sama. Děti byly ve škole, manžel v zaměstnání a já měla svoji práci hotovou. Vynosila jsem na půdu prázdné krabice, do kterých jsem ty staré krámy chtěla dát a posléze vyhodit.

Jak jsem házela věci do krabic, v jeden okamžik jsem měla pocit, že za mnou někdo stojí a pozoruje mě. Když jsem se otočila, nikdo tam nestál. Můj pocit ale přetrvával. Dokonce bych řekla, že jsem viděla postavu, jak přebíhá za staré skříně. Sama sobě jsem nalhávala, že to byla kuna nebo prašivá kočka.

Členové rodiny se začali měnit

A od toho dne šlo v našem domě všechno z kopce. Mladší dcera se budila s nočními můrami. Přesvědčovala nás, že v domě někdo přežívá. Starší dcera zase změnila image. Své barevné šaty vyměnila za černé oblečení a vlasy si přebarvila na černo. Byla najednou bledá. Vypadala skoro jako smrt.

Veliké změny se staly i s Adamem. Z usměvavého muže se stal despotický vztekloun, který začal hodně pít. On, který si několik let nedal panáka ani na Silvestra. Byl na nás zlý a já se ho postupně začala bát. Točila jsem se v kolotoči problémů. Amálka každou noc plakala a utíkala z domu pryč. Gábina vypadala jako součást nějaké sekty. Vůbec se mnou nemluvila a šel z ní strach.

Nevěděla jsem, co si počít. Jako kdyby všechny někdo ovládal. Sama jsem začala mít neklidné spaní a často jsem se v noci probouzela. Většinou jsem se šla napít nebo se dívat z okna. Při jedné takové noci jsem si všimla, že se na půdě svítí. Se strachem, co tam najdu, jsem se tam vydala.

Na půdě byla pro manžela připravená oprátka

Když jsem na půdu vylezla, světlo zhaslo. Vlastně jsem ani nemohla najít jeho zdroj. Pak se dveře půdy zavřely. Byla jsem tam uvězněná. Věděla jsem, že tam někdo nebo něco je. Cítila jsem tu energii, která se kolem mě motala. „Co chceš?" zeptala jsem se zoufale.

Tehdy jsem kolem tváře ucítila závan. Něco mi říkalo, abych se podívala nahoru. Tam byla připravená oprátka. Sama se rozhoupala. Strach mě hnal z půdy pryč. Když jsem běžela dolů, narazila jsem na manžela. Byl náměsíčný a dokola opakoval: „Musím zemřít, musím zemřít...

Nedal se probudit. Musela jsem mu jednu ubalit, aby se z toho dostal. Když zjistil, kde je a co měl v plánu, vyděsil se. Svěřil se mi, že má pocit, jako kdyby ho někdo ovládal. Nebylo na co čekat. Během několika dní jsme dům opustili. Všechno se vrátilo do starých kolejí. Dodnes nevím, co s tím domem bylo. Vím jenom, že kdybychom zůstali, stalo by se obrovské neštěstí. Nebojím se říct, že byl určitě prokletý.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články