Laura (27): V naší ulici stojí prokletý dům, kde se stalo nejedno neštěstí. Manžel teď přišel se šíleným nápadem

Laura (27): V naší ulici stojí prokletý dům, kde se stalo nejedno neštěstí. Manžel teď přišel se šíleným nápadem
Zdroj: Unsplash

Z Lauřina příběhu mrazí. Vyprávěla nám o domě, který stojí v jejich ulici. Kolují o něm hrůzostrašné pověsti. Kdo prý do něj vkročí, nevyjde z něj zdráv. Laura ty povídačky znala, ani ve snu by ji ale nenapadlo, s čím za ní přijde její manžel.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 09. 2021 15:00

Ráda bych se s vámi podělila o skutečný příběh jednoho domu, který stojí v naší ulici. Předestírám, že vše, co zde napíšu, je pravdivé a nijak nepřikrášlené.

Ve třicátých letech proklel dům bývalý majitel

Žiji na kraji velkoměsta ve čtvrti rodinných vilek. Přímo v naší ulici stojí patrový domek, který už několikrát změnil majitele. Nyní je opět na prodej, ale kvůli jeho špatné pověsti o něj není zájem.

Ve třicátých letech ho totiž postavil jistý muž s rodinou. Před dokončením mu došly peníze, a tak si půjčil potřebnou částku od lichváře. Ten ho nakonec o dům připravil. Rodina se musela odstěhovat, i když neměla kam. Ještě předtím, než muž spáchal sebevraždu, společně s manželkou dům proklel, což ovšem lichvář nevěděl.

Nic zlého netuše se do něj nastěhoval, ale štěstí v něm nenašel. Rozhádal se synem a jeho rodinou a zanedlouho z neznámých příčin zemřel. Když se do domu nastěhoval jeho syn, ani on tam neměl klid. Jeho syn zemřel ve čtyřech měsících na syndrom náhlého úmrtí kojenců. S manželkou se tedy pokusili o další dítě. Narodil se jim těžce postižený chlapeček a po roce dcera. V domě žili až do její puberty, kdy náhle podlehla rakovině.

Nikdo z něj nevyjde bez újmy na zdraví

Syn lichváře se nakonec z domu odstěhoval a dal ho k prodeji. V té době ještě žádné zvěsti nekolovaly, takže dům koupil mladý pár, který ho chtěl upravit podle sebe. Pan Šach ale nerozuměl jedné věci. Kdykoliv se pokusil třeba jen vrtat do zdi nebo vyměnit lustr, druhý den nebylo po úpravách ani stopy. Vždy se všechno vrátilo do původního stavu.

Někdy dokonce seděl celou noc u místa, které opravil, a čekal na toho, kdo jeho práci sabotuje. Nikdy nikoho nenačapal, ale i tak se to dělo. Jeho ženě to nahánělo strach, takže ho prosila, aby se odstěhovali. On na to ale chtěl za každou cenu přijít. Dům ho chtěl zjevně pořádně vystrašit, protože jednoho dne na něj spadla obrovská knihovna. Měl poškozenou míchu a stal se z něj invalida.

Nakonec z domu skutečně odešli. Několik let byl volný. Z vyprávění mé babičky víme, že se tam často slézali mladí. Někteří pro zábavu, jiní kvůli vykonávání podivných rituálů. Kdo do domu vkročil, nikdy z něj neodešel zcela zdráv. Postupně se o něm začalo říkat, že je skutečně prokletý.

Manžel chce dům koupit

Nepomohlo ani vysvěcení od kněze. Duchovně založení lidé se snažili z domu vyhnat zlé síly. Většinou na tom ale byli sami biti. Lidé ho začali obcházet obloukem. Občas se v něm konaly prohlídky, ale zájemci z něj se strachem utíkali. Když jsem byla malá, tajně jsem se do něj vplížila. Uvnitř působil strašidelně. Prošla jsem všechny pokoje.

Jako dítě jsem netušila, jaké nebezpečí mi hrozí. Jednou, pamatuji si to, jako by to bylo včera, jsem tam zahlédla mužskou tvář. Podivným hlasem na mě promluvila: ,,Raději utíkej, nebo se ti něco stane.“ Od toho dne jsem do domu nevkročila. Když nedávno přišel můj manžel s tím, že by ho rád koupil, zděsila jsem se. O svém zážitku jsem mu sice neřekla, ale převyprávěla jsem mu pověsti, které o domě kolují. Doufám, že se mi podaří mu to rozmluvit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články