Johana (32): Vysloužila jsem si pověst lehké holky, co střídá muže jako ponožky. Jenže já si nemůžu pomoct

Johana (32): Vysloužila jsem si pověst lehké holky, co střídá muže jako ponožky. Jenže já si nemůžu pomoct
Zdroj: Unsplash

Nikdo nechce zůstat sám. Přesně to teď ale hrozí Johaně. Celý život bojuje s tím, že jakmile blíže pozná svého aktuálního přítele a vyplavou na povrch jeho chyby, rozchází se s ním. Myslí si, že najde muže, kterého bude milovat celý život stejně jako na začátku vztahu. Má šanci?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 06. 2021 08:00

Možná už na základce přišly první náznaky toho, že nejsem úplně normální. V osmé třídě jsem se stihla postupně zamilovat do každého kluka v okolí. Jenže stačil měsíc na to, abych zjistila, že on není ten pravý. Rodiče si mysleli, že je to jen puberta. Dnes už vím, že je v tom mnohem víc.

Bavil mě pocit zamilovanosti

Na střední škole to se mnou bylo ještě horší. Dva měsíce jsem milovala Karla a o chvíli později zase Standu. Jakmile opadla prvotní zamilovanost, posílala jsem je k šípku. Oni tehdy vůbec nevěděli proč. Vždycky, když jsem se nabažila té zamilovanosti a začala ty kluky více poznávat, šel vztah do háje. Jakmile ukázali jakýkoli nedostatek, bylo jasno.

Vystřídala jsem takto nespočet kluků. S některými jsem dokonce i spala. Naivně jsem si myslela, že sex všechno změní. Ale ani to se nestalo. Začínala jsem být zoufalá. Nechápala jsem, proč jsem zamilovaná jen na začátku vztahu. Nechtěla jsem vedle sebe někoho, na kom mi něco vadí.

Takže jsem střídala muže dál. Po střední jsem šla na vysokou. Ta už byla v jiném městě, kde mě nikdo neznal. Byla jsem ráda, že mohu začít znovu. Ve svém bydlišti jsem totiž měla pověst laciné holky. Doufala jsem, že to tentokrát uhlídám, a hlavně, že konečně najdu toho, s kým začnu žít.

Chci někoho milovat celý život

Jediné, co se změnilo, bylo, že jsem trvání vztahu prodloužila na půl roku. Jinak byl scénář pořád stejný. Rychle jsem se zamilovala, užívala si třepetání motýlích křídel a sotva to opadlo, přišel rozchod. Moje matka tušila, že se mnou není něco v pořádku.

Doporučila mi psychologa. Byl vážně snaživý a snad jsem i pochopila, co se mi snaží říct. Ale ani tak to nestačilo. Nesmířím se s tím, že musím respektovat chyby druhého. Chci toho někoho milovat celý život stejně jako na začátku vztahu. Zatímco jsem docházela do poradny, snažila jsem se svůj přístup změnit. Poznala jsem Lukáše (34), se kterým vztah vypadal slibně.

Možná i proto, že jezdil kamionem a my se viděli jen o víkendu. Byli jsme spolu rekordní tři roky. Sotva dal ale Lukáš výpověď a našel si práci ve městě, vyhlížela jsem konec vztahu. Najednou jsme spolu byli každý večer a já odhalovala jeho chyby a nedostatky. I když to moc nechápal, i on dostal kopačky.

Učím se muže milovat i s chybami

Dala jsem si dva roky pauzu od mužů. Jakémukoliv pokusu o vztah jsem udělala zavčas přítrž. Snažila jsem se najít sama sebe a uvědomit si, že je důležité milovat člověka i s jeho chybami. Po té pauze jsem se znovu vrhla do hledání muže. Potom, co jsem poznala Šimona, jsem se rozhodla, že mu řeknu o svém problému. Zdálo se, že to chápe. Když přišel kritický šestý měsíc, sám se ptal, jestli už je čas, aby šel.

I když jsem na něm několik chyb našla, učím se s nimi žít. Šimon jako první z těch všech mužů, kteří prošli mým životem, zatím drží. Nevzdává se a poukazuje i na moje chyby. Nikdo mi nedošlo, kolik mužských srdcí jsem zlomila. Ve finále jsem ale nejvíc ublížila sobě. Doufám, že tento vztah už vydrží. Pokud ne, budu se muset začít smiřovat s tím, že zbytek života strávím sama.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články