Bětka (34): Tchyně by vnukovi snesla modré z nebe. Pak na něj zapomněla kvůli novému chlapovi

Bětka (34): Tchyně by vnukovi snesla modré z nebe. Pak na něj zapomněla kvůli novému chlapovi
Zdroj: Freepik

Bětce nebylo po chuti, když se po porodu musela o syna "dělit" s tchyní Libuší. Ta u nich byla pečená vařená. Po nějaké době však její zájem o vnuka opadl. Libuše se totiž zamilovala a má plnou hlavu jiného muže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 12. 2022 12:00

Jestli si někdo přál dítě víc než já s manželem, tak to byla jeho matka Libuše (56). Od chvíle, co jsme se vzali, na nás stále dotírala, když už bude babičkou. Přání se jí před třemi lety vyplnilo a má krásného vnuka Adámka. Nejprve se mohla přetrhnout, aby byla s ním. Někdy to bylo až na obtíž. Poslední rok ale má nového chlapa. Kvůli němu o nás nejeví zájem vůbec. A zrovna teď bych její pomoc vážně potřebovala.

Tchyně nás v jednom kuse nutila do dítěte

S manželem Kamilem (35) jsme chtěli mít jistotu, že přivedeme dítě do stabilní rodiny. I když jsme po potomkovi velmi toužili, museli jsme nejprve zajistit bydlení. Vzali jsme si hypotéku na starší dům, který jsme několik let dávali dohromady.

Tchyně Libuše se pořád ptala, kdy už budeme mít dítě. „Bude ti třicet, neměla bys s tím otálet," strkala do toho čumák. „Chlapi také nejsou plodní navěky," rýpala i do manžela. My se jí s klidem snažili vysvětlit, že některé životní kroky mají čas. Musím říct, že s těmi řečmi byla až otravná. Nevynechala snad jediný okamžik, aby s tím nezačala.

Před třemi lety se jí splnil sen. Otěhotněla jsem poměrně rychle a narodil se nám překrásný syn Adámek. První roky jeho života jsem si ale představovala jinak. Těšila jsem se na společné dny strávené ve dvou. Jak ležíme v posteli, jen tak se mazlíme nebo chodíme s kočárkem ven. Tchyně moje představy zmačkala jako papír a hodila do koše.

Tchyně u nás byla každý den

Byla u nás pečená vařená. Bez dovolení si brala syna z postýlky, krmila ho věcmi, které bych mu nikdy nedala. Sama si určovala, kdy přijede, kdy ho vezme ven a kolik času s ním jako babička stráví. Jsem velmi tolerantní člověk a na nějaké dohady jsem neměla sílu. Téměř vždy jsem jí ustoupila. Manžel mě žádal, abych byla na maminku opatrná, protože dotknout se jí je velmi snadné.

A tak jsem se déle jak rok dívala na to, jak Adámka vychovávám společně s tchyní. Občas jsem naznačila, že už je toho moc. Libuše se vždycky urazila a já musela vzít svoje slova zpět. Ve dvou letech začal syn chodit dvakrát týdně do soukromé školky. Já se tak mohla částečně vrátit ke své práci.

Tchyně se v té době seznámila s Milanem (60). A z denních návštěv u nás se stala jedna týdně. Mlela v jednom kuse o Milanovi a jejich plánech. „Za pár týdnů vyrážíme do Thajska," chlubila se. To mi zatrnulo, protože jsem doufala, že by hlídala Adámka a já mohla pracovat.

Tchyně se zamilovala

Z jedné návštěvy týdně se stalo setkání jednou za měsíc. Libuše veškerý volný čas věnovala Milanovi. Zasílala nám fotky z různých výletů, výstav nebo wellness pobytů. Nedalo se popřít, že byla skutečně šťastná. Já ale najednou pocítila, že mi její časté návštěvy vlastně chybí. I Adámek se začal ptát, kde je „babí". Babí začala randit a na nás hodila bobek...

Adam mezitím nastoupil do státní školky a já opět pracuji na plný úvazek. Teď bych pomoc tchyně uvítala. Třeba aby sem tam vyzvedla syna ze školky, nebo s ním byla, když je nemocný. Na to mi ale řekla, že by se to Milanovi nelíbilo. Její zájem o tolik vytouženého vnuka je pryč. Teď má v hlavě jen Milana. I když jsem zprvu nadávala, teď bych dala cokoliv za to, aby se Libuše o vnuka zajímala jako na začátku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články