Bohumil (49): Díky nouzovému stavu máme na sebe s ženou více času. Přišla s meditací, která mi pomohla s velkým problémem

Bohumil (49): Díky nouzovému stavu máme na sebe s ženou více času. Přišla s meditací, která mi pomohla s velkým problémem
Zdroj: Freepik.com

Bohumil se díky nouzovém stavu už podruhé ocitl doma. S manželkou si ale v čase, který trávili jen spolu, libovali. Lída přišla s nápadem společných meditací. Tvrdila, že je nutné, aby si oba pročistili své čakry. Došlo k nějakým změnám, nebo to bylo k ničemu?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 11. 2020 17:00

Jsem možná jeden z mála, kterému nevadí, že musíme být více doma. My s Lídou jsme spolu denně. Přišla s návrhem, abychom každé ráno a večer prováděli meditaci. Nejdřív jsem se tomu smál, ale teď jsem za to velmi rád.

Společná meditace

Musím uznat, že jsem si nikdy neodpočinul tak, jako v čase, který je právě teď. Nouzový stav většinu z nás uvěznil doma. Lidé najednou nevědí, co s časem. To není náš problém. Lída stále něco vymýšlí. Hrajeme karty, chodíme do lesa, čteme knížky. Nedávno přišla s návrhem, abychom začali meditovat.

Smál jsem se slovy: „Proč jako?“ Se vší láskou mi vysvětlila, že máme v těle okruh důležitých čaker, které je nutné pročišťovat. Vysvětlila mi, že čakra je takové energetické místo v našem těle, ve kterém proudí energie v kruhu. Musí se hlídat, aby čakra nezměnila směr, pak jde o špatný tok energie.

Je jich v těle nespočet, ale vytyčila jen ty nejdůležitější. Myslím, že vyjmenovala sedm míst, na které se zaměříme. Mě vybrala jenom tři. Srdeční, krční a sakrální. Ta poslední mě zajímala nejvíce, byla spojená se sexem. To by zbystřil asi každý muž.

Neočekávané změny

Když jsme s tím začali na jaře, kdy byl první nouzový stav, moc naděje v nějakou změnu jsem tomu nedával. Lída mi vysvětlila, v čem meditace spočívá a ať se nejvíc zaměřím na tu krční čakru, protože od infarktu před pěti lety se mi hůře mluví. Žena mi tvrdí, že je to od krční páteře, protože mám zanesenou čakru.

Světe div se. Dvakrát denně jsem začal meditovat, zcela na rovinu, ze začátku to bylo spíše jen kvůli Lídě. Jenže asi po měsíci jsem si uvědomil, že nemám problém se vymáčknout, nejsem v hovoru tak plachý a přesně vím, co chci říct. To proto, že ta krční čakra je napojená na vyjadřování a komunikaci. Lída si sama všimla veliké změny.

V našem věku už to moc o intimnostech není. Poslední roky jsme se spolu milovali jen výjimečně. Oba jsme k sobě v této sféře cítili jakýsi chlad. Přitom já svoji ženu miluji. Možná proto mě nabádala k čištění té sakrální čakry. Po čase jsem měl pocit, že můžu být k Lídě v posteli zase zcela otevřený a uvolněnější.

Jako v novém těle

Co se nestalo. Je zde další nouzový stav, my jsme spolu zase doma. Přiznám se, že jakmile jsme zase začali chodit do práce, na meditaci nebyl čas ani chuť. Teď se k tomu znovu vracíme. Zaměřil jsem se na zbývající čtyři čakry, které mi Lída představila. Všechno, čemu jsem se při sdělení nápadu meditace smál, teď funguje zcela jinak. Lépe. Znovu vedeme pravidelný sexuální život. Moje nemožné vyjadřovací schopnosti jsou minulostí.

Meditace se stala znovu mojí součástí a jsem za to své ženě neskutečně vděčný. Mám pocit, jako bych omládl, a tak nějak celkově ožil. Lída přišla s dalším skvělým nápadem. Objednala nám kámasútru. Když jsem viděl, co se v ní ukrývá, už se nemůžu dočkat. Jsem teď otevřený všem nápadům své ženy. Možná to celé byla léčka, ale velmi příjemná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články