Dana (46): Manžel si našel novou práci a rovnou i novou ženu. Pár dní před Vánoci jsem zůstala sama

Dana (46): Manžel si našel novou práci a rovnou i novou ženu. Pár dní před Vánoci jsem zůstala sama
Zdroj: Freepik.com

Dana se snažila být vzornou manželkou pro svého muže Tomáše. Myslela si, že jsou spokojená rodina. Tomáš chtěl změnit práci a Dana mu s tím pomohla. Jenže tím změny v jejich životech nekončily.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 12. 2020 06:30

Říká se, že chybami se člověk učí. Jakou chybu jsem udělala já, že teď musím trpět, to už mi nikdo neřekne.

Obyčejná rodina

Vedli jsme s Tomášem (47) zcela normální život dvou lidí. Po několikaleté známosti jsme se vzali. Založili jsme rodinu, máme spolu tři syny. Kluci jsou od sebe vždy po dvou letech. Tomáš vždycky dokázal zajistit celou rodinu a být skvělým tátou. Já jsem se zase snažila, aby měl každý večer teplou večeři.

Doma jsem po něm nechtěla žádné domácí práce, mimo těch vyloženě pro chlapy. Když byla chuť a čas, občas jsme o víkendu vyrazili jako rodina na výlet. Žila jsem sice obyčejný, ale spokojený život. Přesně to mi stačilo k tomu, abych byla šťastná.

Přišlo ale období, kdy Tomáš zatoužil po změně zaměstnání. V současné práci si přišel nedoceněný, a tak se začal rozhlížet jinde. Snažila jsem se mu to rozmluvit. Přišlo mi to jako veliký risk. Táhlo mu na padesát a já se bála, zdali na to už není zkrátka pozdě. Na druhou stanu jsem viděla, jak je nespokojený.

Manžel změnil práci

Jako správná manželka jsem ho samozřejmě podporovala. Když jsem někde viděla nějaký zajímavý pracovní inzerát, hned jsem mu ho posílala. Rozjíždělo se to pomalu. Poslal desítky životopisů, ale pohovory měl sotva tři. Zdálo se, že to možná vzdá. Myslel si, že o něj bude zájem. To se ale nestalo.

Jednou jsem na internetu zcela náhodně našla pracovní pozici, která byla přesně podle Tomášových představ. Velmi nadšeně zaslal do firmy životopis a společně jsme si přáli, aby ho pozvali na pohovor. Po pár týdnech se skutečně ozvali. Nebylo to zcela jednoduché. Postupoval do dalších kol, ale trvalo to skoro dva měsíce.

Nakonec si vybrali skutečně Tomáše. Ten den mi přivezl domů obrovskou květinu a s polibkem mi poděkoval. „Nebýt tebe a tvé podpory, nestalo by se to,“ řekl láskyplně. V současné práci ho pustili na dohodu, takže do té nové práce nastoupil pomalu ze dne na den. Doma vládla pohoda a štěstí.

Nová práce, nová žena

Musel projít různými školeními, dokonce musel dvakrát odjet na tři dny z města. Vracel se domů ale jiný. Nemluvný, myšlenkami někde jinde. Svaloval to na to, že je to mnoho nových informací. Věřila jsem mu, neměla jsem důvod si myslet cokoliv jiného. Po třech měsících už mi to ale přišlo podezřelé.

Doma se zdržoval minimálně. Na mě nemluvil už skoro vůbec. Vždycky jenom odsekl: „Mám hodně práce.“ Já s ním ale chtěla probrat třeba Vánoce, které byly za dveřmi. Ani to ho ale nezajímalo. Nakonec jsem všechno obstarala sama, dárky pro celou rodinu, stromeček. Upekla osm druhů cukroví, perfektně uklidila celý dům.

Těšila jsem se, že Vánoce strávíme v rodinném kruhu, tak jak jsme roky zvyklí. Deset dní před Vánoci mi oznámil, že si v nové práci našel novou ženu. Chce začít zcela nový život. Tak jako nastoupil do práce ze dne na den, tak to udělal i doma. Je to moje vina, protože inzerát jsem mu dala já. Na Vánoce budu zcela sama. To mám za to, že jsem ho podporovala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články