Dominika (28): Ve vztahu s novým přítelem jsem měla zvláštní pocit, že je něco špatně. Pak se ukázalo, že jsem až „druhá“

Dominika (28): Ve vztahu s novým přítelem jsem měla zvláštní pocit, že je něco špatně. Pak se ukázalo, že jsem až „druhá“
Zdroj: Freepik

Dominiku probral ze zamilování nepříjemný šok. Její přítel rozehrál hru na dvě strany a vyčkával, jak se zachová jeho vyvolená. Dominiku měl totiž jen jako „zadní vrátka“.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 30. 06. 2023 10:00

Patrik (35) byl dokonalý a já se nezdráhala zamilovat se do něj se vším všudy. Létala jsem si na růžovém obláčku a zaháněla šepot, který mi v hlavě napovídal, ať si dám pozor. Pak jsem zjistila, že nejsem jeho jediná...

Seznámili jsme se v kavárně

Po Patrikovi jsem tehdy v kavárně pokukovala asi půl hodiny. Líbil se mi jeho plachý úsměv a obličej rámovaný brýlemi, asi mi připomínal nějakého herce. Právě začínalo autorské čtení a on se najednou zvedl a šel číst. Když jsem zjistila, že píše básně, knihu jsem si koupila. Požádala jsem ho o věnování a telefonní číslo.

Od té doby jsme se vídali a já zažívala ty první týdny plné romantiky a oťukávání. Bylo mi skvěle, moje okolí mi říkalo, jak celá zářím. Patrik mě nosil na rukou, nazýval mě princeznou a já si tajně představovala svoje svatební šaty. Instinkt mi napovídal, že předbíhám a nic není tak dokonalé. Ale já ho neposlouchala.

Pak jsem se jednou v noci vzbudila u Patrika v bytě a šla si pro pití. Pohled mi padl na displej jeho mobilu, který se právě rozsvítil. Spatřila jsem zprávu od nějaké Anety. Začínala slovy: „Ještě uvidím, jestli budu mít v sobotu čas...

Do rána jsem ani oka nezamhouřila

Už jsem neusnula, v hlavě se mi hemžila spousta myšlenek. V sobotu jsem měla jet k babičce, to Patrik moc dobře věděl. Zajímalo mě, kdo je ta Aneta a hned ráno jsem se pustila do pátrání na sociálních sítích. Aneta byla barmanka v oné literární kavárně.

Zjistila jsem, že je zadaná, ale Patrik po ní dlouho touží. Jeho známá mi na můj nátlak prozradila, že už to bylo uzavřené. Když ale Patrik potkal mě, začala se Aneta tvářit, že by mu přeci jen dala šanci. Rozehrával to tedy na obě strany. Bylo mi jasné, že kdyby Aneta pískla, Patrik mě hned pošle k vodě.

Pád z růžového obláčku byl velmi bolestivý. Měla jsem ale výhodu – Patrik netušil, co všechno vím. Získala jsem čas na rozdýchání. Mezitím jsem si všímala, jak se Patrik chová. Najednou mi bylo jasné, proč chodí pořád kouřit s mobilem v ruce. Pak jsem se snížila k tomu, že jsem mu do telefonu vlezla a přečetla si jejich zprávy.

Bylo to jako dostat pár facek

Už nebylo nad čím spekulovat. Aneta si možná s Patrikem jen hrála, ale já tu nechtěla být od toho, abych ho zachraňovala. Zprávy byly natolik intimní, že jsem se studem propadala. Oslovoval ji princezno, psal jí básničky a já si náhle připadala jako naprostá blbka.

Další den jsem si sbalila kartáček a Patrikovi jen napsala, ať pozdravuje svoji princeznu Anetu. Neměl odvahu odpovědět mi. Později jsem se doslechla, že spolu chvíli chodili, než ho ta princeznička poslala k šípku. Kdybych neslídila, nemusela jsem se o tom nikdy dozvědět. A byla bych vždy tou druhou. Jsem upřímně ráda za to, jak to dopadlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články