Andrea (27): Jsem naprosto zoufalá. Chodím se dvěma muži a nevím, kterého si vybrat

Andrea (27): Jsem naprosto zoufalá. Chodím se dvěma muži a nevím, kterého si vybrat
Zdroj: Shutterstock

Andrea řeší veliké dilema. S Radkem chodí už šest let a doposud nečelili žádné větší partnerské krizi. Až nyní! Do jejich vztahu totiž zasáhl pohledný Matyáš, do kterého se Andrea bláznivě zamilovala…

Jan Švanda
Jan Švanda 08. 12. 2022 15:00

Během šesti let, co chodím s Radkem (29), jsme vážnější problémy nikdy neměli. Nejčastěji mu asi vyčítám to, že si občas rád zajde s kamarády do hospody na pivo a domů se vrací nad ránem a v řádně podnapilém stavu. Jinak nám to celkem klape. Prvotní zamilovanost už opadla, ale mám ho ráda a on mě. Bydlíme spolu, rozumíme si. Jenže na naší společné cestě se objevila jedna velká překážka - jiný muž!

Matyáš mi okamžitě padl do oka

Pracuji v jedné velké firmě a na chodbě se potkáváme i s kolegy z jiných oddělení. Jedním z nich je Matyáš (28), který nastoupil před necelým rokem. Hned mi padl do oka. Je tmavovlasý, hnědooký a zkrátka můj typ. Fyzicky mě přitahoval už od první chvíle. Házeli jsme po sobě očkem. Kdykoliv jsme se potkali, usmívali jsme se na sebe. Jsem zadaná, takže jsem se držela trochu zkrátka. Přesto jsem tajně doufala, že mě osloví.

Stalo se! Příliš neotálel a vybalil na mě všechno. Řekl, že se mu líbím a tak pěknou holku prý už dlouho neviděl. Vystupoval sebevědomě a bylo mu celkem fuk, že mám přítele. „Jo, s tím jsem počítal. Nezlobte se, slečno, ale já prostě nemůžu jinak…“ kontroval a šibalsky na mě mrknul. Jeho chování mi imponovalo. Potykali jsme si, vyměnili telefonní čísla a domluvili se, že někdy zajdeme na kávu.

Věděl, že Radek se vrací z práce až k večeru. Byli jsme dohodnutí, že mi může psát maximálně do páté hodiny odpoledne. Slovo dodržel. Ale já to nevydržela a občas mu napsala, i když byl Radek už doma. Naštěstí nic netušil. Kontakt mezi mnou a Matyášem byl stále intenzivnější. Pracovala jsem do tří a často na mě čekal před vchodem. Šli jsme se projít nebo vyrazili někam na drink. Bylo nám fajn.

Nevěře jsem nedokázala zabránit

Brzy přišly na řadu první polibky, které jednoho dne vyústily v pořádnou líbačku. Zamilovala jsem se do něj až po uši a prostě nešlo přestat. Užila jsem si s Matyášem krásné odpoledne. Když jsem přišla domů, jeho tvář jsem neustále měla před očima. Totálně mi pomotal hlavu. Radek přišel z práce a já dělala jako by nic, aby neměl ani sebemenší podezření. Při každé volné chvilce jsem ale myslela na Matyho.

Radek pak jednoho dne vyrazil na několikadenní stáž do zahraničí. Bylo jasné, k čemu dojde. Maty mě pozval k sobě domů. Nachystal lahev vína, kterou jsme brzy otevřeli. Chvíli jsme si na gauči povídali, pak mě něžně políbil. Přitáhl si mě k sobě a začal se svlékáním. Promilovali jsme skoro celý večer a bylo to naprosto skvělé.

Nedokážu se s ním rozejít

Přes noc jsem ale nezůstala. Když za mnou zaklaply dveře jeho bytu a já zamířila domů, okamžitě mi došlo, co jsem vlastně provedla. Poprvé jsem byla Radkovi nevěrná! Chlapovi, který mi nikdy nic neudělal a bylo mi s ním celou dobu hezky. Rozbrečela jsem se, cítila jsem se hrozně. Byla jsem zoufalá a doma přemýšlela, jak z toho ven. Hrozně jsem chtěla Matyho a byla rozhodnutá, že se s Radkem rozejdu. Čekala jsem, až se vrátí domů ze stáže a promluvíme si.

Když přijel, přivítala jsem ho se strnulým výrazem. „Ahoj, lásko, proč seš tak smutná?“ vyptával se. „Něco pro tebe mám,“ řekl a podal mi krabici. Koukala jsem jako blázen, protože dárky mi moc nenosil. Rozbalila jsem ji a vytáhla nádherný červený polštářek ve tvaru srdce. Byl fakt parádní a příjemně hřejivý. „Miluju tě,“ pronesl, podíval se mi něžně do očí a vlepil mi sladkou pusu. Nemohla jsem mu říct o Matyášovi, prostě to nešlo. A tak jsem se s Radkem ještě tu noc vyspala.

Maty se mě samozřejmě druhý den ptal, jestli jsem to Radkovi řekla a co s námi dvěma bude dál. Odpověděla jsem mu, že nevím, aby mě nechal chvíli v klidu a nepsal mi. Bohužel jsem zatím nevyřešila nic a tento stav trvá už několik týdnů. Maty mě přitahuje, jenže já nedokážu Radka opustit. Nevím si vůbec rady. Vím jistě jen jedno, tuto zapeklitou situaci musím rozseknout co nejdřív.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články