Erik (23): Přítelkyně nemá ráda moje koníčky. Prý se mám víc věnovat jí

Erik (23): Přítelkyně nemá ráda moje koníčky. Prý se mám víc věnovat jí
Zdroj: Unsplash

Není nic špatného na tom, když má člověk koníčky. Erik miluje sport. Jeho přítelkyně mu ale vyčítá, že bez ní tráví až moc času. A říká, že by se jí měl věnovat víc...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 06. 2023 10:00

Majda (21) a já jsme pár skoro tři roky. Začali jsme si spolu, když byla na střední škole. Mám ji opravdu rád a náš vztah beru vážně. Proto mě moc mrzí, jak se chová v poslední době. Najednou má majetnické sklony. 

Chtěli jsme bydlet spolu

Všechno to začalo před pár měsíci, kdy jsme si řekli, že bychom konečně mohli bydlet spolu. Byl to velký krok, ale oba jsme si mysleli, že náš vztah je na to připravený. Další soužití s rodiči a sourozenci už stejně bylo nemožné. Neměli jsme skoro žádné soukromí a stálo nás hodně úsilí, když jsme chtěli být na chvíli o samotě.

Najít si vlastní bydlení proto bylo jediné možné řešení. Momentálně nevyděláváme tolik, abychom si mohli dovolit samostatný podnájem. Proto jsme šli do spolubydlení. Našli jsme opravdu krásný byt s fajn lidmi. A před třemi měsíci jsme se tam nastěhovali.

Trochu nám to přestalo klapat

Od té doby to ale v našem vztahu moc neklape. Myslel jsem si, že společné bydlení sice leccos změní a pro náš vztah bude velkou zkouškou, ale zvládneme to. Bohužel jsem netušil, kvůli čemu se budeme nejvíc hádat. 

Jsem vášnivý sportovec. Sport je můj velký koníček, bez kterého prostě nemůžu být. Chodím běhat a rád si s kamarády zahraju fotbal. A když mi zbyde po práci čas, zajdu si do posilovny. Majda proti tomu nikdy nic neměla. Sama měla nějaké koníčky, proto jí nevadilo, že ten můj mi zabírá spoustu času. 

Vyčítá mi, že jsem s ní málo 

Teprve teď mi to začala zazlívat. „To už jdeš zase někam pryč?“ ptá se mě pokaždé. „Vždyť jsi zrovna přišel z práce. Nechceš třeba víc času trávit se mnou?“ říká mi vyčítavě. Já jí pořád dokola vysvětluji, že jdu na trénink nebo si zaběhat. Ale i tak se tváří, jako bych dělal nějakou strašnou věc. 

Jsem z toho zmatený. Proč mi to vyčítá až teď? Také nechápu, co po mně chce. Mám se vzdát svých koníčků a víc času trávit s ní? Mám přece právo organizovat si čas podle sebe a v tomhle se jí nechci podřizovat. Nerad bych náš vztah zahodil, ale nevím, jak vyřešit tento "časový" problém. 

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články