Pavel (32): Chtěli bychom se s přítelem sestěhovat. Má to ale jeden velký háček

Pavel (32): Chtěli bychom se s přítelem sestěhovat. Má to ale jeden velký háček
Zdroj: Freepik

Domácí mazlíčci jsou pro spoustu lidí velmi důležití, berou je jako členy rodiny. Je ale správné jim dávat přednost před láskou k člověku? Pavel toto dilema teď řeší se svým současným přítelem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 03. 2022 09:00

S Antonínem (30) chodím více než rok a půl. Náš vztah je plný lásky, radosti a smíchu, přesto ne všechno v něm je idylické. V současné době řešíme jeden zádrhel. Rádi bychom se sestěhovali, ale Tonda doma chová kočku, na kterou mám těžkou alergii.

První příznaky alergie se objevily velmi záhy

Než jsem se seznámil s Tondou a začal chodit k němu domů, ani jsem netušil, že mám alergii na kočky. S domácími mazlíčky jsem nikdy moc nepřišel do styku. Jako dítě jsem žádného neměl a ani moji kamarádi nemají se zvířaty velkou zkušenost. Tonda je ale jiný. Je to velký milovník všeho živého, ať jde o psy, nebo kočky. Doma má kočku jménem Kleopatra.

Na svoji alergii na Kleopatru jsem přišel hned při první návštěvě u Tondy doma. Místo toho, abychom si užili romantický večer, jsem neustále kýchal, smrkal a dusil se. Myslel jsem si, že jsem někde nastydnul, ale když se stejná situaci opakovala i o týden později, vyzval mě Tonda, abych si došel na alergologii. „Jestli se ti udělá lépe, když ode mě odejdeš, tak mám trochu obavy, že máš alergii na kočky,“ řekl mi.

Rád bych s Tondou bydlel, ale má to háček

A měl pravdu, doktor jeho diagnózu potvrdil. Od té doby jsme se začali scházet jen u mě. Chodíme na večeře, do divadel, na procházky, ale pokud chceme mít trochu soukromí, přichází v úvahu jen můj byt. Tonda tam zůstává někdy i přes víkend, přesto je mi to málo. Rád bych s ním bydlel a sdílel jednu domácnost.

Bylo mi jasné, že to bude problém, už když jsem mu svůj návrh prezentoval. „A co udělám s Kleopatrou? Máš na ni přece alergii. Ke mně se tedy nastěhovat nemůžeš a dopředu ti říkám, že já se Kleopatry nevzdám,“ oznámil mi tehdy.

Začínám mít pocit, jestli tu kočku nemá raději než mě

Nesl jsem to velmi těžce, rád bych náš vztah posunul dál, ale Tondova kočka a moje alergie nám v tom brání. Chápu, že se Tonda nechce vzdát svého mazlíčka, Kleopatru bere jako člena rodina. Přesto se mi honí hlavou, jestli je jeho láska ke Kleopatře silnější než ke mně, když se jí kvůli mně nechce vzdát.

Naše situace prostě nemá řešení. Buď dám Tondovi ultimátum, kterým si ho jen naštvu, nebo náš vztah bude pokračovat jako doposud, což mi bude nesmírně líto.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články