Erik (37): Tchyni jsem načapal s milencem. Od té doby do mě přestala rýt, takže si naše malé tajemství nechám pro sebe

Erik (37): Tchyni jsem načapal s milencem. Od té doby do mě přestala rýt, takže si naše malé tajemství nechám pro sebe
Zdroj: Freepik

Erik si myslel, že má nejhorší tchyni na světě. Nesnášela ho a mluvila mu snad do všeho. Jednoho dne ji překvapil u vášnivé líbačky s milencem. Nechal si to pro sebe a díky tomu má doma konečně klid.

Jana Jánská
Jana Jánská 15. 07. 2023 10:00

Moje tchyně Jana (59) mi dávala pořádně zabrat. Nelíbil jsem se jí hned od začátku. Jízlivě komentovala, že jsem "jen" učitel a čtu nudné knihy. Když jsem se chystal s klukama na pivo, měla kolem toho tolik řečí, že mě přešla chuť.

Tchyně mi pořádně komplikovala život

Jana dokázala pokazit úplně všechno. Když jsme si s manželkou vybrali hezkou dovolenou, přišla s nějakým nesmyslem, který se jí nelíbil na dané destinaci. Jednou to bylo moc kamínků na pláži, jindy moc kaktusů v okolí hotela, pak zase moc něčeho jiného. A protože moje žena na svou maminku vždy dala, obvykle se rozjelo kolečko hledání dovolené nanovo.

Věděl jsem, že Jana je taková, ale kdysi jsem měl naivní představu, že si zaremcá, pak se sebere a půjde do své sluje, nebo kde takové zapšklé báby žijí. Ale bohužel žije s manželem v bytě kousek od nás, takže mám prostě smůlu. Lépe řečeno jsem měl smůlu.

Jednou mě kolega z práce vytáhl na pivo. Chtěl mi ukázat novou restauraci, kde mají pěkné servírky. Nebyl jsem proti. Ocenil jsem, že i pivo tam točí dobře. Dal jsem si pořádného loka, ale hned jsem se tak zakuckal, že se všichni kolem otočili. V jednom z boxů v zadní části restaurace seděla Jana a vášnivě se s někým muckovala. A s někým říkám proto, že to rozhodně nebyl její manžel...

Překvapení pro tchyni

Chtělo to pořádného panáka, což můj kolega sice nekomentoval, ale neušel mi jeho překvapený pohled. Jenže já se potřeboval vzpamatovat z toho, co jsem právě viděl. A pak jsem začal horečně přemýšlet nad tím, jak s touto situací naložit.

Mám to nechat být, nebo se projít kolem a nenápadně omrknout chlápka, co leze tchánovi do zelí? Naneštěstí si můj kolega vyložil toho panáka jako výzvu, takže jsme jich otočili několik. A to mi rozvázalo jazyk. „Hele, Patriku. Víš, kdo sedí támhle vzadu?" nadhodil jsem. Po chvilce zaostřování se zeptal, jestli myslím tu starou rašpli, co leze po nějakém chlápkovi.

Přesně tak. To je moje milovaná tchyně..." pronesl jsem chladně. Teď se pro změnu zakuckal Patrik (50). „No, alespoň umí žít, ne?" nadhodil po chvíli ticha. „Ty seš vůl," rozesmál jsem se. Měl jsem už upito, takže se mi zdálo, že má Patrik možná pravdu. A nenapadlo mě nic lepšího, než přivolat číšnici a poslat tchyni láhev prosecca.

Tchyni došla slova

Ta scéna mi zůstane v paměti navždy. Servírka jde k boxu, kde sedí tchyně se svým šamstrem. Pokládá před ně nádobu s ledem a lahví. I na tu dálku jsem viděl, jak oba ztuhli. Pak jim servírka něco říká a ukazuje mým směrem. Já mávám, tchyně kulí oči a Patrik zvedá sklenku na přípitek.

Abych to zkrátil, tak dobře jsem se dlouho nebavil. Díky tomu mi ani tak nevadilo, když se na mně žena zlobila, že jsem přišel domů nalitej. Mělo to ještě jeden pozitivní efekt. Tchyně přestala remcat. Už se u nás moc neukazuje. Když přijde, tak neví, co s očima. A vůbec mě nekritizuje. Díky bohu za to naše malé tajemství, které mi snad umožní konečně svobodně dýchat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články