Martin (43): Kolega se pořád chlubí, kam pojede v létě na dovolenou. Všichni si přejeme, aby už odletěl

Martin (43): Kolega se pořád chlubí, kam pojede v létě na dovolenou. Všichni si přejeme, aby už odletěl
Zdroj: Unsplash

Čas letních dovolených se kvapem blíží. Ale ne vždy vidina odpočinku vyvolává jen pozitivní pocity. Martinův kolega už nějakou dobu mluví jen o tom, na jakou drahou dovolenou letos vyrazí se svou rodinou. A všechny v práci tím nesnesitelně otravuje.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 05. 2023 07:00

Svoji práci mám rád, s kolegy si dobře rozumím. Problém mám jenom se Zdeňkem (40). Nemluví totiž o ničem jiném než o své luxusní dovolené. A čím víc se blíží její čas, tím horší to je.

Kolega se pořád chlubí

Je to takto každý rok. Když se blíží léto a letní prázdniny, Zdeněk se prostě chlubí, kam vyrazí s rodinou tentokrát. Je to pro něj zlatý hřeb celého roku, kdy musí jen chodit do práce a vydělávat peníze.

Letos jede s celou rodinou na dva týdny do Dominikánské republiky. Už teď nás několikrát za den zahlcuje detaily, jak luxusní hotel je tam čeká. Že budou mít all inclusive, pro děti je připravený speciální program a v ceně je i wellness. O ničem jiném nemluví. A je to už k zbláznění.

Platí to jeho manželka

Už několikrát nás v práci zarazilo, jak je možné, že si něco takového může dovolit se svým platem. My si vyděláme leda tak na dovolenou na Mácháči. Odpověď je vlastně docela jednoduchá. Jeho manželka zdědila docela dost peněz a celou rodinu v podstatě živí ona.

Proto pro ně není problém dopřát si luxusní dovolenou. Přijde mi to trošku nespravedlivé, ale nikdy mě to zase tolik netrápilo. Jen kdyby Zdeněk mluvil už něčem jiném. To by mi také nevadilo...

Nemůžu ho vystát

Sedět s ním u oběda je totiž za trest. „Víš, že na terase našeho pokoje budeme mít bazén jen sami pro sebe?“ začal před pár dny. Ani nečekal na moji reakci a pokračoval dál. „Úplně to vidím před očima. Budeme si dávat drinky přímo v bazénu,“ rozplýval se. A asi dvacet minut rozebíral všechny detaily své blížící dovolené.

Nejraději bych na něj zařval, ať už toho nechá a začne konečně mluvit i o něčem jiném. Už je to k nesnesení. Jenom se chlubí, přitom moc dobře ví, že my nikdy na něco tak drahého mít nebudeme. Místo toho jsem ale dál zůstal ticho a nepřítomně přikyvoval. Nechci se s ním hádat. On za měsíc odjede, což nás všechny těší. A pak zase budeme mít na rok pokoj od jeho keců.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články