Tomáš (42): Manželka má oči jen pro děti, na mě kašle ve dne v noci. Bojím se, že se to už nezmění

Tomáš (42): Manželka má oči jen pro děti, na mě kašle ve dne v noci. Bojím se, že se to už nezmění
Zdroj: Freepik

Tomáš se nemůže zbavit pocitu, že se Hankou odcizili. Ona veškerý svůj čas věnuje jenom dcerám, na Tomáše kašle. Ten se cítí odstrčený a nemilovaný. Když to Hance řekl, přišla reakce, kterou nečekal.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 02. 2023 13:00

I když jsem si rodinu vždycky přál, poslední roky neprožívám pocity štěstí. Moje manželka Hanka (40) žije jenom pro děti. Měl bych být rád, ale vadí mi to. My dva, jako manželé, už nikam nechodíme. Netrávíme spolu vůbec žádný volný čas.

Manželka se věnuje jenom dětem

Hanku jsem si bral před patnácti lety a z veliké lásky. Poznali jsme se tehdy ve firmě, kde jsme oba pracovali. Aby náš vztah mohl fungovat, odešel jsem z firmy. Hanka zůstala. Několik let jsme tvořili vskutku spokojený a šťastný pár. Hodně jsme cestovali a chodili za kulturou. Veškerý volný čas jsme věnovali jeden druhému. Byl jsem po jejím boku šťastný muž.

Před osmi lety se nám narodila dcera Maruška a o dva roky později druhá dcera Danička. Obě holky nade vše miluji. Záleží mi na jejich štěstí, na tom, aby z nich vyrostli slušní lidé, co to někam dotáhnou. Holky jsou vychované, vědí, co se sluší a patří. Veliké díky patří především manželce. Ta totiž holky piplala a věnovala se jim na 100 %.

Vlastně bych řekl, že až moc. Nepamatuji si, kdy jsme spolu někde byli sami. Kdykoliv jsem se snažil manželku někam vytáhnout, vymluvila se na holky. Tvrdila, že není důvod dávat je na hlídání a raději chtěla být s nimi. A zde jsem začal jako chlap strádat.

Tři roky jsme spolu nespali

Manželka veškeré aktivity plánuje zásadně s dětmi. Neexistuje, že bychom si zašli na večeři, do sauny nebo odjeli na víkend do lázní. Hanka mě pokaždé odpálkuje stejným způsobem - nepořizovala si děti, aby je dávala pryč... Já se jí pokaždé snažím vysvětlit, že i my, jakožto manželé, potřebujeme čas pro sebe. Na to ona ale neslyší.

Jakmile má volno, chce být s holkama. Je jí dokonce jedno, jestli budu součástí těchto aktivit. Plánuje si život s holkama, ale beze mě. Bohužel už spolu ani nespíme, dokonce déle jak tři roky. Hanka na to nemá chuť. A mě to trápí. Mám ji rád, je to žena mého života. Udělal bych pro ni cokoliv. Jen mi začíná chybět její láska a pozornost.

Už mi nedává ani pusu, když přijdu domů. Sotva mě pozdraví. Oči má jen pro holky. S těmi mám díky bohu dobrý vztah a myslím si, že mě jako tátu berou. Horší je to s manželkou. Někdy mám pocit, že už jsme jen kamarádi, co sdílí jednu domácnost, ale to je tak všechno.

Mám pocit, že už jí na mně vůbec nezáleží

Před měsícem jsem to nevydržel a na Hanku vybalil svoje pocity. Rozbrečel jsem se jako malý kluk a přiznal, že se cítím odstrčeně. Hanka to ale celé zlehčila. Ona má pocit, že se ke mně chová pořád stejně. Myslí si, že to, že mi uvaří večeři a vypere prádlo, mi ke štěstí stačí. Jenže nestačí. Jsem romantická duše, která chce víc. Navrhnul jsem dokonce manželskou poradnu, čímž jsem ji dokonale naštval.

Místo toho, aby se nad tím zamyslela, tak mi řekla, že pokud se mi něco nelíbí, můžu jít. S takovou reakcí jsem nepočítal. Dala mi tím jasně najevo, že jí je vlastně jedno, jestli spolu budeme, nebo ne. Poslední dobou mám mám pocit, že už jí na mně vůbec nezáleží.  Za žádnou cenu nechci odejít. Jen chci, aby mě žena milovala a trávila se mnou nějaký čas. Až přijde den, kdy holky vyletí z hnízda, budeme už zase jenom my dva. Bojím se však, že si do té doby budeme tak cizí, že už si vedle sebe ani nesedneme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články