Tomáš (29): Přítelkyně se chce přestěhovat do Londýna. Ale já to mám rád tady v Čechách

Tomáš (29): Přítelkyně se chce přestěhovat do Londýna. Ale já to mám rád tady v Čechách
Zdroj: Freepik

Tomáš si byl jistý, že jeho vztah s Denisou nic nezničí. Nakonec stačilo, aby odletěla na půl roku do Londýna. Do Čech se vrátila s jasnou vizí - chce žít v Anglii. Tomáše přemlouvá, aby jel s ní, ten však odmítá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 02. 2023 10:00

S Denisou (26) jsem plánoval společnou budoucnost. Myslel jsem si, že není nic, co by nás mohlo rozdělit. Nakonec se přeci jen něco našlo. Její půlroční pobyt v zahraničí ukázal, že náš vztah není zase tak pevný. Za těch pár měsíců se velmi změnila. Největší problém ale je fakt, že se chce do Londýna vrátit natrvalo.

Přítelkyně odcestovala na půl roku do Londýna

S Denisou jsme spolu sedm let. Když jsme se poznali, okamžitě jsem cítil, že ona je ta pravá. Vyhovovala mi všech směrech. Ona je živel, se kterým se člověk nikdy nenudí. Má přehled o životě a ví, čeho v něm chce dosáhnout. Vždycky chtěla hodně cestovat. Když to šlo, její přání jsem plnil.

Už jsme společně navštívili svět za velikou louží a podívali se do srdce Ameriky. Procestovali jsme také část Asie. I když jsem její veliký koníček nesdílel s takovým nadšením, proti cestování jsem nikdy nic neměl. Pravdou ale bylo, že jsem se vždycky těšil domů. Česká republika je moje rodné hnízdo, které jsem nikdy neměl v plánu opouštět. Denisa ale vždycky mluvila jinak. „Jednou bych chtěla žít třeba v Americe nebo v Anglii," básnila často.

Sen se jí před časem částečně splnil. Její firma zakládala pobočku v Londýně. Právě Denisu zvolili za tu, která tam na půl roku odjede a pobočku rozjede. Když mi to oznamovala, radost jsem necítil. Ale nechtěl jsem jí to kazit. V jejích očích byla vidět radost a nadšení. S obavami jsem ji doprovodil na letiště a modlil se, aby to náš vztah přežil.

Chce, abychom tam žili spolu

Slibovala mi, že si budeme každý den volat. A jakmile to půjde, měl jsem přiletět třeba na víkend. Poprvé jsem za ní letěl už první víkend v září. Provedla mě Londýnem a s nadšením mi ukazovala zajímavá místa. Mluvila tak, jako kdybychom se tam měli jednoho dne přestěhovat. Během našich telefonátů postupně dávala najevo, jak je město, ve kterém žije, lepší než Praha.

Pořád mluvila o tom, že stačí jedno slovo a ona nám tam zařídí bydlení. Vždycky jsem ji odmítal se slovy, že se mi líbí doma. Za těch šest měsíců jsme se viděli asi sedmkrát. Myslel jsem si, že ani krátkodobá odluka náš vztah nezničí.

Když se na konci ledna vrátila, už to nebyla ta Denisa, která odlétala. Je plná ambicí a chutě vrátit se do Londýna. Podle ní lidé v České republice neumějí žít a ona už sem nepatří. Netrvalo to ani týden a začala mě lámat. „Chci se do Anglie vrátit. A přála bych si, abys jel se mnou. Se vším ti tam pomůžu," nadhodila a já věděl, že to myslí vážně.

Poletí i beze mě

Poslední dny neřešíme nic jiného. Ona se mě snaží přesvědčit, že nám tam bude lépe. A já dělám přesný opak. Chci tady zůstat. V Čechách mám rodinu, práci a přátele. Nehodlám to všechno jen tak opouštět. Denisa mi ale řekla, že je rozhodnutá a poletí i beze mě. Nepřesvědčí ji ani fakt, že máme před svatbou. Ona se totiž rozhodla už dávno. Je to přeci její veliký sen.

A já si nejsem jistý, jestli to chci. Denisu miluji, je to žena mého života, ale tohle asi nezvládnu. Myslel jsem si, že budu chtít vztah udržet za každou cenu, ale jak se zdá, nedokážu to. Její sen se splní, můj bude navždy pohřben.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články