Erik (42): Manželka se od milence vrátila s malým suvenýrem. Váhám, zda ji mám vzít zpět

Erik (42): Manželka se od milence vrátila s malým suvenýrem. Váhám, zda ji mám vzít zpět
Zdroj: Unsplash

Erik před dvěma lety zůstal sám v baráku, který byl snem jeho manželky. Karolína ho opustila kvůli mladšímu muži. Postupně se z toho dostal a začal zase žít. Karolína se však nedávno ozvala s prosbou o druhou šanci. Mladý milenec ji nechal, protože otěhotněla.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 03. 2023 07:00

Všude se říká, že jen my muži podvádíme své ženy. Já mohu říct, že to není pravda. Moje manželka mě před dvěma lety opustila kvůli mladšímu muži. Ublížila mi tak, že si to ani neumí představit. Teď se ale vrátila s prosíkem. Milenec jí udělal dítě, o které se nechce starat. A já teď mám být ten, co to udělá za něj.

Manželka utekla za mladším mužem

Karolína (37) mi udělala něco, co bych od ní nikdy v životě nečekal. Před dvěma lety mě zničehonic opustila kvůli mladšímu muži. Mojmír (28) jí učaroval natolik, že se vzdala všeho, co jsme spolu vybudovali. To kvůli ní jsme před dvanácti lety koupili ruinu, kterou jsme sami dlouhé roky opravovali a strkali do ní peníze.

Několik let jsem si pořádně nic nekoupil, protože všechny peníze spolykal barák. Byl to ale Karolínin veliký sen a já jí ho chtěl splnit. A čeho jsem se dočkal? Nevěry a rozchodu. Sbalila se bez většího vysvětlování a odešla do města za Mojmírem.

Já zůstal sám a mohu říct, že to nebylo lehké. Manželku jsem miloval tak moc, že kdyby tehdy kápla božskou, odpustil bych jí a vzal ji zpět. Během dvou let jsem se postupně stavěl znovu na nohy. Čím déle jsme byli od sebe, tím víc jsem si uvědomoval, že už bych ji zpátky asi nechtěl.

Udělal jí dítě a odešel

Dokonce jsem si začal s jinou ženou, což pro mě bylo svého času tabu. Nyní udržuji vztah s Lindou (40), která mě má ráda. Ona pro mě představuje nový začátek. Jenže Karolína se to zase chystá zničit. Když mi před měsícem volala, že by se mnou potřebovala mluvit, zněla dost zoufale. K setkání jsem svolil a čekal, co pro mě má.

Přišla s bubnem a uplakaným výrazem. „Mojmír mě nechal," padla mi kolem krku. „A co já s tím?" reagoval jsem chladně. Karolína se pustila do vyprávění. O tom, jak bylo všechno skvělé. Ale jen do chvíle, než otěhotněla. Mladý milenec dítě nechce, a tak ji pustil k vodě. Karolína ale odmítá jít na potrat a mě žádá o pomoc.

V první chvíli jsem se jí vysmál. „To po mě nemůžeš chtít. Opustila jsi mě a ublížila mi. Já už vedu jiný život," řekl jsem. Je ale pravdou, že když jsem se na ni díval, bylo mi jí líto. Vypadala tak bezmocně a zoufale. Vzal jsem si tedy čas na rozmyšlenou.

Možná ji vezmu zpět

Je rozumné vstoupit znovu do stejné řeky? Mám na to, abych ji vzal zpět a věřil jí? Vážně chci vychovávat dítě, které není moje? A co Linda? Jak ta k tomu přijde? Když tu minci otočím, tak na mě vyskakují další otázky. Co když je to pro nás druhá šance? Třeba se to mělo stát, abychom si víc vážili jeden druhého.

Karolína už se potrestala sama. Teď jsem na tahu a musím se rozhodnout. Zkoušel jsem zavřít oči a představit si, že jsme zase spolu. A v té představě jsem se našel. Pravděpodobně jí tu šanci dám. To, jestli to bylo správné rozhodnutí, ukáže až čas. V tuto chvíli se chci zachovat tak, jak mi říká srdce...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články