Dara (44): Kvůli milenci jsem opustila skvělého manžela. Teď už vím, jaká to byla chyba

Dara (44): Kvůli milenci jsem opustila skvělého manžela. Teď už vím, jaká to byla chyba
Zdroj: Freepik

Dara během dvou let zahodila všechno, co budovala dvacet let. Nechala se zlákat jiným mužem a rozvedla se. Opustila manžela i syna, který jí to dodnes nemůže odpustit. Daře ale nový vztah nevyšel a dochází jí, jak velikou chybu udělala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 02. 2023 13:00

Nečekala bych, že se ve svém věku ještě zamiluji. Když k tomu došlo, myslela jsem si, že je to šance na štěstí, které už roky neprožívám. Zcela bezmyšlenkovitě jsem opustila manžela Honzu (46) i syna Matěje (14). Byla to chyba, kterou asi nejde napravit.

Začala jsem si s jiným mužem

Když jste s někým dvacet let, váš vztah po určité době zevšední. Je to i můj případ. S Honzou jsem sice měla pocit jistoty, ale chyběla mi láska. Oba jsme veškerou pozornost věnovali všemu kolem, jen ne jeden druhému. Máslo na hlavě máme oba, ale jen já jsem udělala chybu, která se neodpouští.

Před dvěma lety jsem si začala s jiným mužem. Zničehonic se v mém životě objevil někdo, kdo mi otevřel oči. Roman (45) mi dával najevo, že mu nejsem lhostejná a bojoval o moji přízeň. Zval mě na romantické večeře, psal mi zamilované zprávy. Já se tím nechala unést, protože své manželství jsem vnímala jako šedivé a nudné.

V momentě, kdy jsem s Romanem vlezla do postele, se rozjel vlak, který už jsem nedokázala zastavit. Najednou jsem byla plná energie a pocitu, že jsem celý život žila se špatným mužem. Nějaký čas jsem se románek snažila tutlat. Honza ale něco vycítil. A když se mě zeptal, jestli někoho mám, rozhodla jsem se říct pravdu.

Opustila jsem rodinu

Místo toho, aby mě vyhodil, dal mi šanci rozhodnout se správně. Nabídl mi, že pokud poměr ukončím, můžeme na to zapomenout a být dál spolu. Já, s růžovými brýlemi na očích, jsem se rozhodla pro rozvod. Věřila jsem tomu, že s Romanem budu šťastnější. A tak jsem manžela i Matěje opustila. Ještě během rozvodového řízení jsem měla pocit, že je to tak správně.

Během následujícího roku jsem postupně přicházela na to, že věci nejsou tak, jak Roman sliboval. Žádné veliké cestování se nekonalo. On sice byl pořád na cestách, ale já věčně trčela doma sama. Do toho jsem řešila zlost svého syna, který mi odchod od rodiny nemohl odpustit. Snažila jsem se mu vysvětlit, že se to někdy zkrátka stane.

Pak mi ale řekl něco, co mě probudilo. „Táta tě fakt miluje. Udělal by pro tebe cokoliv. Nechápu, jak jsi mu to mohla udělat. Jen tak ho opustit kvůli jinýmu chlapovi...“ pronesl smutně a mně se sevřel žaludek. V hlavě se mi rozjel projektor naší minulosti s Honzou. Společné začátky, narození syna a vlastně celkově spokojené manželství. Uvědomila jsem si, že jsem od něj neměla odcházet.

Románek mi nevyšel

S Romanem to po čase vyšumělo a náš vztah se rozpadl. Odstěhovala jsem se od něj a začínala od nuly. Matěj se mnou začal trochu mluvit, ale pořád cítím, že se na mě zlobí. Vypráví mi o tom, jak se táta snaží postavit znovu na nohy. Jakmile mi řekl, že se po jeho boku objevila jiná žena, ucítila jsem zvláštní pocit. Žárlivost a vztek za to, že jsem všechno zahodila.

Matěj tvrdí, že by mě Honza možná vzal zpátky. Moc bych si to přála, ale nevím, zda to po něm mohu vůbec chtít. Svým odchodem jsem mu totiž dala najevo, že mi na něm nezáleželo. Momentálně se z toho všeho snažím vzpamatovat. Musím si dát pozor, abych neudělala další chybu a opět někomu neublížila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články