Sára (39): Mému vztahu s o tolik let starším mužem nikdo nevěřil. A my teď dokonce plánujeme svatbu

Sára (39): Mému vztahu s o tolik let starším mužem nikdo nevěřil. A my teď dokonce plánujeme svatbu
Zdroj: Freepik

Sára žije dlouhé roky v Anglii, což jí přineslo víc než jen dokonalou angličtinu. Seznámila se s Georgem, který se co nevidět stane jejím manželem. Museli však překonat kritiku okolí, které špatně snášelo, že je mezi nimi věkový rozdíl třicet let. Nakonec všichni pochopili, že jejich láska je opravdová...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 02. 2023 10:00

Když jsem se před osmnácti lety seznámila se starším Angličanem Georgem (69), neměla jsem ponětí, kam se náš přátelský vztah dostane. I když nás dělí přesně třicet let, jsme spolu šťastní. Kritikou rodiny a přátel jsme se nenechali odradit. A letos v květnu se dokonce budeme brát.

Osudové seznámení se starším mužem

Už téměř dvacet let žiji v Anglii. Odjela jsem hned po škole a poměrně rychle jsem zde našla zalíbení. Stálo mě to vztah s tehdejším přítelem Davidem. On se chtěl vrátit do Čech, ale mě to drželo tady v Bristolu. A tak se naše cesty rozdělily. Já si našla práci, přátele a snažila se maximálně přizpůsobit místní kultuře.

Vůbec první člověk, kterého jsem zde poznala, byl George. Bylo mi dvacet jedna let, když jsem sedla do jeho taxíku. Dali jsme se do řeči, jako kdybychom byli staří známí. Podruhé jsem na něj narazila v jenom coffee shopu, tehdy mě pozval na kávu. I když byl o moc starší, velmi mě to k němu táhlo.

Náš vztah byl pár let čistě přátelský. Bral mě na svoji loď, chodili jsme spolu na obědy nebo do kina. Moje lámavá angličtina se začala velmi rychle zdokonalovat, a to právě díky němu. Brala jsem ho jen jako staršího kamaráda, se kterým je mi zkrátka dobře. Zlom přišel v době, kdy mi skončila smlouva na bydlení a já nutně sháněla nové. Tehdy mi nabídl pokoj u sebe v domě.

Nikdo nevěřil naší lásce

Začali jsme se potkávat každý den u snídaně a u večeře. Netrvalo to příliš dlouho a přátelství přerostlo v lásku. Je pravdou, že ani jeden z nás si tím nebyl dostatečně jistý. Třicet let je dost a takový vztah s sebou nese i řadu negativ. Otevřeně jsme se domluvili, že pokud to nepůjde, zkrátka to ukončíme a budeme jenom kamarádi.

Nejtěžší období našeho vztahu bylo v době, kdy se to o nás rozkřiklo. Jak mezi přáteli, tak u mých rodičů. Táta bědoval, že je můj přítel stejně starý jako on. Máma brečela a prosila mě, abych se s ním rozešla. Kamarádky si zase myslely, že mi jde jen o jeho peníze. Ani on to neměl jednoduché. Jeho vrstevníci mu mladou ženu nepřáli a někteří se s ním dokonce přestali bavit.

Byla to krutá daň za lásku, ale vyplatila se nám. Po čase jsme si pořídili dům se zahradou, která je naším společným koníčkem. Dokonce se mi podařilo najít cestu k jeho dceři Samantě, která je jen o pár let mladší než já. Když mi řekla, že tátu v životě neviděla šťastnějšího, hřálo mě to u srdce. Dokonce i moji rodiče ho nakonec vzali na milost. Táta zjistil, že mají hodně společného a vlastně se mu George stal vzorem. Zjistil totiž, že i v pokročilém věku může být člověk fit.

Budeme se brát

George mě minulý rok požádal o ruku, což bylo něco, v co jsem ani nedoufala. I když už si všichni zvykli, že žiji s o tolik starším mužem, přeci jsem se reakcí na sňatek bála. Nakonec se nenašel nikdo, kdo by nám lásku nepřál. Půjde o malou svatbu, která proběhne na půdě Spojeného království. Nemohu se dočkat, až rodina přiletí a prožije veliký den se mnou.

Ke zveřejnění mého příběhu mě vedla jedna věc. Chtěla jsem všem ukázat, že věk je jen číslo a není třeba se jím řídit. Srdci neporučíš a jsem za to ráda. Mám totiž toho nejlepšího chlapa pod sluncem. Naše láska roste i přes věkový rozdíl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články