Tereza (32): Manžel k nám dotáhl kamaráda, kterého žena poslala k šípku. Začíná mě to pěkně štvát

Tereza (32): Manžel k nám dotáhl kamaráda, kterého žena poslala k šípku. Začíná mě to pěkně štvát
Zdroj: Freepik

Tereza dlouho držela jazyk za zuby. Neprotestovala, když její manžel Tomáš pomáhal svému kamarádovi Michalovi, který se vlastní vinou rozvádí. Jenže po čase jí došla trpělivost. Požádala Tomáše, aby trochu ubral. Ten ale udělal přesný opak. Nastěhoval Michala k nim domů.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 12. 2022 07:00

Michal (35) je pro mého manžela Tomáše (35) jako bratr. Vím, že na něj nedal nikdy dopustit. Vzhledem k tomu, že se Michal teď rozvádí, snaží se mu být maximální oporou. Ze začátku jsem to chápala. Jenže už to trvá čtvrt roku a já začínám mít pocit, že už to s tou pomocí přehání.

Manželův kamarád se rozvedl

Michal byl první, o kom jsem na začátku vztahu slyšela. S Tomášem jsou kamarádi od dětství a nedají na sebe dopustit. Tomáš měl vždycky potřebu Michala chránit a umravňovat. Byl totiž trochu divočejší a občas zapomínal na to, kolik mu je. Ještě do nedávna měl Michal šťastnou rodinu, ženu a malé dítě. Jenže šlápnul vedle a byl nevěrný. Manželka proto požádala o rozvod.

Když mi to Tomáš celý posmutnělý oznamoval, pomyslela jsem si, že tak prostě nemá být nevěrný. Má co si zasloužil. Nahlas jsem ale předstírala zájem a přála Michalovi klidný rozvod. Tomáš s ním pořád visel na telefonu a dával mu jednu radu za druhou.

Pomáhal mu vyklízet byt a hledat nové bydlení. Nakonec Michal skončil na nějaké ubytovně, protože na podnájem neměl peníze. Unikalo mi, že mu Tomáš sem tam strčí nějakou tisícovku.

Manžel živí svého kamaráda

Když byl konečně rozvedený, doufala jsem, že Tomáš bude zase trávit víc času doma. Máme spolu roční dítě a já byla na všechno sama. Tomáš se ale domů začal vracet i s Michalem. „Na ubytovně nejde topení, tak tu dneska Michal přespí," oznamoval mi. Jindy šli z práce rovnou z hospody a Michal měl u nás permanentně ustláno.

Po třech měsících mi došla trpělivost a šla jsem s tím za manželem. „Nemyslíš si, že je s námi Michal víc, než je zdrávo?" naznačila jsem. „On je sám. Nikoho nemá. Exmanželka mu dělá problémy, takže mě teď potřebuje," vysvětlil. „Když jsme u toho, mohl by k nám vzít na dva dny Nikolku?" řekl a vlastně ani nečekal na můj souhlas.

Postupně jsem přišla na to, že ho manžel částečně živí. Dokonce mu zajistil místo u sebe v práci. Stará se o něj zbytečně moc. Já asi chápu, že je Michal z rozvodu špatný a někoho potřebuje. Jenže si za to může sám. Měl myslet na rodinu, než sundával kalhoty v cizí ložnici.

Celé mi to přerostlo přes hlavu

Třešní na dortu je fakt, že mu manžel nabídl, aby bydlel dočasně u nás. „Nebude muset platit ubytovnu. Ušetří si nějaké peníze a bude znovu žádat o svěření Nikolky do své péče," oznámil mi manžel. Mě se ale nikdo na nic neptá.

Já nechci, aby s námi bydlel. Je to sice hodný člověk, ale jde o princip. Musí se postavit na vlastní nohy a čelit tomu, co provedl. Manžel je sice hrozně hodný, že se mu snaží pomoci, ale přehání to. Také by se mu mohlo klidně stát to samé. Já mám totiž jenom jedny nervy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články