Pavla (29): Máma se po rozvodu utrhla ze řetězu. Mého budoucího tchána balila hned na prvním setkání

Pavla (29): Máma se po rozvodu utrhla ze řetězu. Mého budoucího tchána balila hned na prvním setkání
Zdroj: Freepik

Pavla se stydí za svoji matku která totálně zpackala seznámení s budoucím tchánem Mirkem. Na schůzku přišla opilá a nestyděla se ho svádět. Pavla teď zvažuje, že matku vůbec nepozve na svatbu

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 02. 2023 10:00

Kuba (30) i já pocházíme z rozvedených rodin. Dlouho jsme odkládali seznámení našich rodičů. Blok byl především na mé straně, a to kvůli matce. Ta se totiž ničeho nebojí. A já se bála ostudy. Bohužel nezklamala a předvedla se v tom nejhorším světle. Vyjela po mém budoucím tchánovi Mirkovi (55).

Máma se po rozvodu chová jako puberťačka

Co se naši rozvedli, měla jsem pocit, jako kdyby mámě definitivně hráblo. Začala střídat muže ve velkém. Bylo jí dokonce jedno, kolik dotyčnému je. Svého času si užívala s dvacetiletým klukem. A vůbec jí to nebylo blbé. Skoro jako kdyby nevěděla, že jí táhne na padesát. Už jsem s ní zažila ledacos. Evidentně ale ne úplně všechno.

Už čtyři roky chodím s Kubou, který mě nedávno požádal o ruku. Byla to sice radost, ale trochu i starost. Bylo mi totiž jasné, že seznámení mojí matky s jeho otcem už je nevyhnutelné. Dlouho se mi to totiž dařilo oddalovat. Kuba už sice párkrát naléhal, ale když moji matku lépe poznal, pochopil, že seznámení s jeho otcem není zase tak dobrý nápad.

Budoucí tchán Mirek je muž na úrovni, úspěšný podnikatel s vytříbeným chováním. Zajímá se o kulturní dění, rád se draze oblékne. A poslední, na co je asi tak zvědavý, je moje matka, která se ráda chová jako puberťačka. Kvůli chystané svatbě jsem k seznámení musela svolit. Bála jsem se toho jako čert kříže...

Máma mě ztrapnila před budoucím tchánem

Minulý rok nám setkání nevyšlo, takže jsme si ho naplánovali na začátek ledna. Pozvali jsme matku i Kubova tátu k nám domů na oběd. Tchán přišel na čas, ale matka… Ta se zpozdila skoro o hodinu. A ještě přišla ovíněná. Hned se Mirkovi vrhla kolem krku. „Konečně vás poznávám, takového fešáka," vyprskla a sotva se držela na nohou.

Usedla ke stolu, nalila si víno a už vrhala lačné pohledy na Mirka. Ten chtěl řešit svatbu a všechno kolem ní. Máti, jako kdyby to nevnímala, začala ho balit. „To mi řekněte, takový krásný chlap a je sám?" pronesla a já věděla, že to bude ostuda jako Brno. Tchán se jí snažil diplomaticky odpovědět a dál pokračoval ve svém povídání.

Matka vstala se skleničkou vína v ruce a sedla si vedle něj. „Musím říct, že se mi fakt líbíte," špitla a položila mu ruku na stehno. „Mami! Tak to už snad přeháníš, ne?" snažila jsem se ji krotit. „No a co. On je sám, já jsem sama, tak to můžeme dát dohromady," ohradila se a kopla do sebe další skleničku. Kuba byl rudý až za ušima a já cítila vztek.

Přemýšlím, že matku na svatbu nepozvu

„Už víš, proč jsem vás nechtěla seznámit?" pustila jsem se do ní. „Přijdeš sem, chováš se jako kráva a děláš mi ostudu!" ječela jsem. Mirek se to snažil nějak uklidnit, ale máma přilévala olej do ohně. Motala se kolem stolu čím dál tím víc opilá. Nejhorší byly ty trapné komplimenty na Mirkovu adresu. Nakonec jsem ji musela z bytu vyhodit.

Tchánovi jsem se za matku omluvila a modlila se, aby mě kvůli ní nezavrhnul. Když mi máma druhý den volala, ještě jsem jí dodatečně vynadala. Po tomto setkání dost silně uvažuji o tom, že ji na svatbu nepozvu. Bůh ví, co by tam předvedla. Možná je vlastně dobře, že se takhle ukázala doma, a ne na svatbě plné lidí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články