Michaela (33): Kamarádce ruplo v kouli a začala balit mého tátu. To určitě nedopadne dobře

Michaela (33): Kamarádce ruplo v kouli a začala balit mého tátu. To určitě nedopadne dobře
Zdroj: Unsplash

Míšu ani ve snu nenapadlo, co se stane, až představí kamarádku Danu svému tátovi. Dana po něm totiž začala regulérně jet. Kdykoliv tatínek přijede Míšu navštívit, Dana hned přiběhne. Zdá se, že je mezi nimi něco víc...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 02. 2023 10:30

Pořád nemůžu uvěřit tomu, co dělá moje kamarádka Dana (32). Před mými očima flirtuje s mým šedesátiletým tátou Otakarem. Nejprve jsem to brala s humorem, ale teď už mi to začíná vadit. Jak se totiž ukázalo, ona ho chce vážně klofnout.

Novou kamarádku jsem si pustila k tělu

S Danou se známe něco přes dva roky. Od té doby, co jsem se s rodinou přistěhovala do satelitního městečka, kde Danča bydlí. Potkaly jsme se na dětském hřišti a začaly se spolu bavit. Máme kluky ve stejném věku, takže najít společné téma nebylo těžké. Byla jsem ráda, že jsem našla někoho, s kým mohu jít ven a jen tak pokecat.

Můj Tadeáš (4) si s jejím synem Pájou (4) sednul, takže se z nich velmi rychle stala nerozlučná dvojka. I když to nemívám ve zvyku, pustila jsem si Danču hned k tělu. Řekla jsem jí všechno o svém dosavadním životě a rodinných poměrech. I o tom, že jsem byla nedávno svědkem rozvodu mých rodičů.

I ona se mi otevřela. Přiznala se, že jim to s manželem neklape a schyluje se k rozchodu. Najednou mi jí začalo být líto. Jednoduše řečeno, začalo mi záležet na tom, aby byla šťastná. Přišlo mi, že si to zaslouží. Staly se z nás důvěrné kamarádky, které bez sebe nedaly ránu. Doufala jsem, že jí můžu věřit.

Kamarádka mi začala svádět tátu

Když poprvé viděla mého tátu, byla z něj na větvi. „Tátovi že je šedesát? To bych mu neřekla..." dávala najevo obdiv. „To víš, táta se udržuje. Věří, že ještě někoho potká a zamiluje se," komentovala jsem jeho snahu vypadat dobře. Táta za námi jezdí každý týden ve středu. Pohraje si s vnukem a já mu pomáhám s učením angličtiny.

Dana si začala dávat pozor, aby pokaždé, když je táta u nás, zaťukala na dveře. Nejprve tvrdila, že jde náhodou kolem, a tak nás přišla pozdravit. Zprvu mi unikalo, že k nám chodí výrazněji namalovaná a spoře oděná. Později mu i začala nosit pod nos. A to například teplý štrůdl, kynuté buchty nebo něco, čím by se mu zalíbila.

Tátovi se to samozřejmě začalo líbit. Dokonce si tykají. Už se stalo pevným pravidlem, že kdykoliv je táta na návštěvě, Dana je u nás. Chodí dokonce dřív, než má přijet, aby ho mohla náležitě přivítat. Můj manžel Radek (35) se tomu směje, protože vidí, jak je to okaté. Vlastně to on mi řekl, co se mezi nimi odehrává.

Schází se za mými zády

„Všimla sis, jak lačně po sobě koukají?" zmínil se nedávno po jejich odchodu. Co? Ne, to se pleteš. Pro tátu je moc mladá," shodila jsem to ze stolu. No, já si to nemyslím. Dokonce si vyměnili telefonní čísla. Takže u štrúdlu asi nezůstane," smál se. Tak to jedině přes moji mrtvolu," řekla jsem, ale došlo mi, že má pravdu.

Další tátovu návštěvu jsem zrušila. Když to Dana zjistila, málem uronila slzu. Bohužel to nestačilo, abych zabránila jejich dalšímu setkání. Ukázalo se, že se sešli na skleničce. Jakmile jsem to zjistila, požádala jsem Danu, aby toho okamžitě nechala. Vysmála se mi, že si může dělat, co chce. Co hůř, ani ten táta mě neposlouchá. Mele něco o tom, že Danča je skvělá ženská a rád to s ní zkusí. Nechápu, proč mě nikdo neposlouchá. Táta je jednou nohou v důchodu a Dana je zatím stále vdaná. Vím zcela jistě, že tohle nemůže skončit dobře.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články