Eva (31): Po svatbě si manžel myslel, že nade mnou získal moc a chce po mně nemožné

žena, úklid
Zdroj: Freepik.com

Eva byla do Patrika zamilovaná, takže na jeho žádost o ruku po krátké známosti kývla hned. Jediný, kdo byl proti sňatku, byla její sestra, která Patrika znala déle. Po svatbě se ale Patrik začal měnit a chtěl po Evě skoro nemožné. Zvládne to Eva ustát a zjedná si doma pořádek, nebo bude muset z manželství odejít?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 08. 2020 08:00

S Patrikem (34) jsme se seznámili na svatbě mojí sestry. Od pohledu působil jako pohodář, který nezkazí žádnou zábavu. Sympatie byly oboustranné a velmi brzy jsme začali tvořit pár. Sestra mi tedy od začátku říkala, pozor na něj, má po čase na ženu vysoké nároky, ale když je člověk zamilovaný, nechce nic slyšet.

Neber si ho

Už nám nebylo patnáct let, takže jsme naše oťukávaní trochu urychlili a po půl roce jsme spolu začali bydlet. Přesvědčoval mě, abych opustila svůj byt a šla do jeho, který je větší. To dávalo smysl, takže jsem byt dala k pronájmu. Bylo vidět, že mu doma chybí ženská ruka. Než jsem vybalila svoje věci, musela jsem všechno důkladně uklidit, místy to byla špína, která nejspíš už dost pamatovala. Možná už to mě mělo trknout, ale jak jsem naznačila, už jsem viděla rodinu a děti.

Nad kávou jsem svou úklidovou anabázi vyprávěla sestře, která pouze podotkla, že to je teprve začátek, ale když už tam bydlím, nemá smysl mě odrazovat. Nechápala jsem, o čem mluví. Navíc jinak byl Patrik fajn.

Po svatbě služkou na plný úvazek

S žádosti o ruku Patrik rovněž neotálel moc dlouho a brzy jsme se brali. Sestra mi na svatbu jít nechtěla, protože nesouhlasila s tím, koho si beru. Nakonec přišla, ale odmítla roli svědka. Zhruba dva měsíce po svatbě mi Patrik řekl, že bych měla vařit každý den jiné jídlo. Prý nerad jí dva dny to samé. Jako vzorná ženuška jsem uposlechla, ale už po týdnu jsem z toho byla unavená, přijít každý den z práce a honem letět k plotně a vymýšlet jídla nebyla sranda.

Po čase zase přišel s tím, že neexistuje, aby koš s prádlem tu byl tak dlouho, musí být vždy vše vyžehlené, aby si ráno mohl vybrat, co si vezme na sebe. I to jsem se snažila plnit. Jindy zase přišel s tím, že v lednici musí být vždy minimálně deset piv, kdyby měl větší žízeň, než obvykle. Na nákup ovšem sám nejel, to bylo taky na mě.

Přál si, abych každé čtyři dny převlékala postele, každý druhý den luxovala a vytírala, záchod se musel mýt denně. Co se sexu týče, musela jsem být po ruce vždy, když měl potřebu. Do práce jsem chodila unavená, doma mě pak čekala ještě druhá směna. Najednou vidina toho, že bychom spolu měli mít děti, nebyla tak ideální.

Takže to je to, před čím mě sestra varovala. On vždy hledá ženu, která mu bude sloužit. Jsem vdaná chvíli, ale přemýšlím, že zkusím, jak chutná rozvod.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články