Eva (52): Soused si udělal malý „hospůdkový ráj“. Můj muž u něj tráví víc času než doma

Eva (52): Soused si udělal malý „hospůdkový ráj“. Můj muž u něj tráví víc času než doma
Zdroj: Freepik

Paní Eva řeší, že její manžel začal chodit k sousedovi, který doma rád hostí návštěvy. A ještě raději si s nimi vypije. Zatímco manžel se chodí bavit tak, že je ho slyšet po celém paneláku, Eva se doma nudí.

Jana Jánská
Jana Jánská 22. 06. 2023 17:00

Nejdřív jsem byla ráda, že můj manžel Pavel (51) nechodí do hospody, ale "odbyde" si to u nás v paneláku. Jenže někdy se sousedem dělají takový kravál, že je slyší celý panelák. A já se za něj trochu začínám stydět.

Manžel chodí pít k sousedovi

Když naše děti opustily rodné hnízdo, čekala jsem, co se stane s Pavlem. Byla jsem zvědavá, jestli se bude věnovat víc mně, nebo si najde nějakou zálibu. Naneštěstí sáhl po té druhé možnosti. A i když bych možná mohla být ráda, že se netahá někde se ženskými nebo nechodí po hospodách, nevím, jestli mám důvod k radosti.

Před dvěma lety koupil vedle nás byt Karel (38). Moc o něm nevím, ale stačilo mi jenom jedno setkání ve výtahu, abych pochopila, že rád pije. Nejenže z něj táhlo, ale ještě mu cinkaly láhve ve dvou naditých taškách. Převrátila jsem oči a doufala, že se Pavel od něj bude držet co nejdál.

Bohužel se stalo něco jiného. Karel měl alespoň tolik slušnosti, že u nás nezazvonil. Pavel mi ale říkal, že ho jednou odchytil venku a pozval na panáka. A on neodmítl. Od té doby u něj tráví alespoň jeden večer v týdnu. Někdy jde Pavel k sousedovi hned po práci. Čím dřív začnou, tím víc je pak slyšet, jak se baví. A často o tom ví celý panelák.

Kamarádky čumí na Ulici

Kdykoliv řeknu Pavlovi, že by mohl trávit víc času se mnou, jen mi nepřítomně řekne, že mám pravdu a slíbí, že něco podnikneme o víkendu. Ale ve skutečnosti jsme jen my dva nikde nebyli už fakt dlouho. Řekla jsem si, že si tedy zařídím vlastní program.

Obvolala jsem kamarádky a několikrát jsme zašly na kafe a nějakou dobrůtku. Jenže to má vždy stejný průběh. Sejdeme se po práci, bavíme se o dětech a dalších rodinných tématech. Jakmile se začne blížit šestá hodina, kamarádky se obvykle vytratí domů.

Není to ani tak, že by musely pečovat o rodinu, prostě si jdou dřepnout k televizi. Pustí si Ulici a čumí na ty nesmysly. A já zatím kolikrát zůstala sama sedět v kavárně a četla si nějaký časopis, protože se mi do prázdného bytu moc nechtělo.

Začínám se doma nudit

Jeden osamělý večer v týdnu bych možná snesla, ale Pavel chodí za sousedem snad každý druhý den. Nevím, co s tím mám dělat. Napadlo mě, že bych se snad dala na cvičení, ale trochu se ve svém věku stydím jít na nějaký kurz. Vždyť já jsem někdy ráda, že se ohnu, abych si zavázala tkaničky. Dobře, to přeháním, ale zatím jsem nesebrala odvahu.

Budu s tím muset něco udělat, protože než Pavel dostane rozum a pochopí, že ho doma čeká manželka, tak to může trochu trvat. Možná bych mu mohla dát signál. Třeba bych si zašla do kina a nepřipravila mu večeři. Když přijde od souseda, obvykle má pořádný hlad, protože Karel jídlu moc neholduje. Pár takových překvapení a Pavel se snad vzpamatuje...

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články