Hana (28): Dala jsem kopačky skvělému muži. Zošklivil se mi kvůli úděsnému pravopisu!

Hana (28): Dala jsem kopačky skvělému muži. Zošklivil se mi kvůli úděsnému pravopisu!
Zdroj: Freepik

Jiří dokázal Hanu okouzlit, byl to přesně ten typ muže, kterého si přála. Zamilovaným hrdličkám ale vztah nevydržel ani rok, rozcupoval ho Jirkův mizerný pravopis. Když zkazil i přání k narozeninám, pro Hanu to byla poslední kapka.

Jan Švanda
Jan Švanda 30. 12. 2022 10:00

Když jsem se na jedné firemní akci seznámila s Jirkou (30), byla jsem na vrcholu blaha. Je to blonďatý fešák, který je spolehlivý, hodný a umí vzít za práci... A navíc je vtipný. Prostě chlap přesně pro mě. Bylo mi tenkrát pětadvacet a já toužila po životním partnerovi, s nímž založím rodinu. Pevně jsem věřila, že už ho mám!

Jeho čeština mě vytáčela

Možná bychom touto dobou už byli dávno manželé a třeba spolu vychovávali dítě, nebýt jeho příšerného písemného projevu. Zdánlivá banalita, pro někoho kravina, ale mně to strašlivě vadilo. Když mi ze začátku posílal smsky, které psal jako prase, tolik jsem je neřešila. Byla jsem bezhlavě zamilovaná a měla nasazené růžové brýle. Zprávy bez mezer a s pravopisnými chybami jsem přešla s úsměvem.

Jenže jak plynul čas, začaly mezi námi rozepře. Prvotní zamilovanost se postupně vytrácela a mně jeho čeština pomalu, ale jistě vytáčela. Jednou mi třeba napsal: „Heský večer, půjdeme spolu do výhřivky“ Tohle a podobné hrůzy mě strašně trápily. Často jsme se kvůli tomu pohádali. Říkala jsem mu, ať mi radši nic nepíše a raději zavolá. Většinou nad tím mávl rukou. „Řešíš blbosti,“ smál se. „Jsou důležitější věci,“ pokračoval a klepal si na čelo.

Zprasil i přání pro matku

Pro mě ale znamenaly moc. Vše vygradovalo při narozeninové oslavě mé matky. Jirka jí chtěl udělat radost. A aniž bych cokoliv tušila, připravil jí velké přání ve tvaru srdce. Máma byla zpočátku nadšená, když ho však otevřela a začala si ho číst, nevěřila svým očím. Nevěděla, jestli to je jen vtip, nebo tvrdá realita…

Dala mi přání přečíst a já žasla. Našla jsem v něm hned jedenáct hrubek! Hrozně jsem se za něj styděla a nedokázala to překousnout. Jirka mě po necelém roce najednou odpuzoval. Přišel za mnou s kyticí, byl milý, ale já měla pořád před očima tu jeho strašnou češtinu, kvůli níž je celé mojí rodině pro srandu.

Nedokážu s ním vydržet

Intenzivně jsem o tom přemýšlela a jednoho dne si s ním sedla. Na rovinu jsme si promluvili a já mu oznámila, že bude lepší, kdybychom se rozešli. Vyložila jsem mu i své důvody a on jen zalapal po dechu. Jirka to špatně snášel, ale já prostě ve vztahu pokračovat nechtěla. Respektive nemohla!

V současnosti mám nového přítele, který má také svoje mouchy. Každopádně je vzdělaný a v písemném projevu hrubé chyby nedělá, z čehož mám opravdu velikou radost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články