Helena (31): Zlobím se, že mi rodiče zkazili svatební den. Řvali po sobě, zničili dort a pak se porvali

Helena (31): Zlobím se, že mi rodiče zkazili svatební den. Řvali po sobě, zničili dort a pak se porvali
Zdroj: Freepik

Helena doufala, že když pozve své rozvedené rodiče na svatbu, budou se chovat dospěle. Matka jí to dokonce i slíbila. V den svatby se ale opila a začala na hostině házet špínu na otce. Strhla se rvačka, která celou svatbu pokazila. Helena to rodičům nedokáže odpustit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 12. 2022 14:00

Když jsme s Michalem (33) plánovali svatbu, ani ve snu mě nenapadlo, že se najde někdo, kdo nám náš den zkazí. A už vůbec ne to, že půjde o členy mé rodiny. Pozvala jsem oba rodiče, kteří jsou už roky rozvedení. Máma se opila a začala na tátu házet špínu. Takovou ostudu jsem nečekala. Zlobím se na oba, že se nedokázali ovládat.

Na svatbu jsem pozvala i své rozvedené rodiče

Když se naši před pěti lety rozváděli, bouře trvala ještě další dva roky. Máma na tátu pořád nasazovala. Ani on nebyl pozadu a využil každé možnosti, aby mámu zesměšnil. Nikdy jsem nestála na žádné ze stran. Věděla jsem, že ani jeden z nich není bez viny.

Táta ji roky podváděl, proto se rozvedli. Na druhou stranu ho máma roky utiskovala a možná k tomu vlastně donutila. To si ale nikdy nepřizná. Jejich válčení utichlo tak před dvěma lety. Bylo jasné, že u jednoho stolu už se nikdy nesejdeme. Alespoň už byl klid. Oba si našli nové partnery a přestali se ohlížet do minulosti.

Michal mě loni na podzim požádal o ruku. Hned jsme začali plánovat svatbu. Nemělo jít o nic velikého. Klasický obřad na úřadě a poté hostina. Během přípravy svatebních oznámení mi došlo, že se vlastně naši po letech uvidí. Pozvání dostali i jejich partneři a mě ani ve snu nenapadlo, že je to chyba. Nepřemýšlela jsem o tom, že to není dobrý nápad. Říkala jsem si, že jsou dospělí a budou se chovat normálně.

Máma slíbila, že bude na svatbě hodná

Letos na jaře se máma pídila o tom, zda jsem pozvala tátu s tou jeho krávou, jak ji ráda nazývala. „Jasně že mi táta přijde na svatbu. A přijde s Ivetou. Je s tím nějaký problém?" zajímalo mě. Máma jen ohrnula nos. „Doufám, že se bude táta chovat normálně," řekla jízlivě. „To samé očekávám od tebe," naznačila jsem, že mám větší strach z ní.

Během příprav svatby jsem neměla kapacitu řešit mámu a její rozladěnost z toho, že uvidí tátu. Jen jsem jí stále dokola opakovala, že je to náš den, tak ať se podle toho chová. Slíbila, že bude hodná. Tím jsem to celé hodila za hlavu a těšila se na svůj velký den. Ten nastal v září. Obřad se konal na úřadě, kde byla jen blízká rodina.

Už tam jsem zaregistrovala, že se máma s tátou hádali. Oddávající na ně musel udělat gesto, aby zmlkli. Po obřadu jsme se společně s ostatními svatebčany přesunuli na hostinu. První dvě hodiny šlo všechno podle plánu. Naši seděli dostatečně daleko od sebe. Neuniklo mi však, že máma do sebe hází jednoho panáka za druhým.

Na svatbě se strhla rvačka

Když už byla dostatečně posilněná, vstala a šla k otci. Začala na něj házet špínu, nadávat mu do hajzlů a nevěrníků. Jeho přítelkyně Iveta jí to vracela. Manžel to chtěl jít krotit, ale než k nim došel, ty dvě se začaly prát. Ano, regulérně se nám tam tahaly za vlasy, pištěly a nadávaly. Táta s máminým přítelem si to šli také vyřídit.

Strkali se tak moc, až shodili svatební dort a strhli ubrusy na stole. Já jsem začala ječet a prosit je, aby toho nechali. Manžel jednoho po druhém vzal a vyhodil ven. Já je ještě doběhla a zařvala: „To měl být náš den. Po vás se chtělo jediné. Abyste nám ho nezkazili...“ Rozbrečela jsem se. Už jsme je dovnitř nepustili. Manžel mě prosil, ať si to nenechám zkazit. Musela jsem se také opít, abych dokázala dále fungovat. Od svatebního dne jsem ani jednoho z nich neviděla. Kdykoliv si na to vzpomenu, jímá mě vztek. Nechápu, že se nedokázali ovládnout na jeden jediný den. A ještě na tak významný.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články