Honza (34): Kamarád má úžasnou manželku. Všechno jde stranou, musím ji získat pro sebe

Honza (34): Kamarád má úžasnou manželku. Všechno jde stranou, musím ji získat pro sebe
Zdroj: Unsplash

Honza pracuje na tom, aby přebral svému kamarádovi manželku. Do Anežky se totálně zbláznil a dává všanc i letité přátelství. Snaží se, aby Anežka pochopila, že se k sobě s manželem nehodí. A doufá, že se mu ji podaří získat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 07. 2022 13:00

Můj kamarád Václav (39) má skvělou ženu Anežku (35). Jenže se k němu nehodí. Když jsem ji nedávno po letech spatřil znovu, došlo mi, že musí být moje. Teď spřádám plány, jak ji získat. Nebude to sice lehký úkol, ale zcela nemožný také není.

Zalíbila se mi kamarádova manželka

S Vaškem se známe léta letoucí. Svého času jsme se vídali velmi aktivně. Sotva se však oženil a odstěhoval na vesnici, naše kontakty se omezily. Začali jsme se vídat tak párkrát do roka. Většinou za mnou přijel sám a celý víkend jsme popíjeli a rozebírali naše životy. Já rodinu stále nemám, ale to se teď může změnit.

Před časem za mnou Vašek zase přijel. Všechno bylo při starém, až na jednu malou změnu. Jeho žena Anežka si udělala výlet vlakem a pro manžela si přijela i s dětmi. Když jsem ji viděl, něco se ve mně zlomilo. I když ji znám, roky jsme se neviděli. Nabídl jsem jí kávu, nakonec ještě všichni zůstali půlku neděle.

Anežka mi vyprávěla o svém životě a já ji nadšeně naslouchal. Čím déle vedle mě seděla, tím víc jsem si uvědomoval, že mi není lhostejná. Když se sbírali, že už jedou domů, bylo mi to líto. Nenapadlo mě nic lepšího, než je pozvat na následující víkend. Oba nadšeně souhlasili a já se těšil, že ji zase uvidím.

Kamarád si svou ženu nezaslouží

Celý týden jsem se těšil na pátek večer. Když přijeli, hned jsme roztopili gril a otevřeli láhev. Anežka je veselá kopa, člověk se s ní nenudí. Řešili jsme všechno možné. Když došlo na sport, postěžovala si, že Vašek je pecivál a nerad se hýbe. Já jsem pravý opak. Využil jsem toho a pozval je na druhý den na kola.

Vašek odmítl, ale Anežka souhlasila. On zůstal s dětmi v mém domě a já si užíval přítomnost jeho ženy. Dali jsme si krásných 30 kilometrů. Výlet jsme zakončili rychlou koupačkou v pískovně. Když kráčela s ostychem ve spodním prádle do vody, došlo mi, že jsem do ní zamilovaný. Ještě hodinu jsme seděli na břehu a jen tak si povídali.

Ukázalo se, že máme hodně společného. Já jsem začal v hlavě spřádat plány, jak ji získat. I když vím, že si to kamarádi nedělají, nemohu si pomoci. Anežka se k Vaškovi prostě nehodí. Jsou jako černá a bílá. Ona je aktivní společenská žena s nadšením pro sport. On je lenoch, co má rád svůj klid a kultura mu nic neříká. On si tak skvělou ženu nezaslouží.

Věřím, že nakonec budeme spolu

Stojím před nelehkým úkolem, ale věřím, že dosáhnu svého. Zatím se snažím chovat tak, aby ani jeden z nich nic nepoznal. Anežce nenápadně podsouvám to, že jsem lepší chlap než Vašek. Nepoužívám k tomu slova, ale činy. Zatím se mi na udičku úplně nechytla. Nicméně její děti mi docela pomáhají.

Když ke mně všichni přijedou, děti mi skáčou po hlavě a nazývají mě skvělým strejdou. Myslím si, že to na Anežku dělá dojem. Vašek o ni dostatečně nepečuje. Žena jejích kvalit potřebuje pozornost a něhu. A té v sobě mám víc než dost. Myslím si, že jsem na dobré cestě. Anežka bude co nevidět moje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články