Hubert (29): Manželka mě opustila kvůli jiné ženě. Nechápu, proč mi neřekla pravdu dřív

Hubert (29): Manželka mě opustila kvůli jiné ženě. Nechápu, proč mi neřekla pravdu dřív
Zdroj: Unsplash

Huberta ani ve snu nenapadlo, že je jeho manželka Miriam na ženy. I když se roky stýkala s Vanesou, nemyslel si, že je za tím něco víc. Právě Vanesa si ho nedávno našla a všechno mu řekla. Hubert nechápe, proč se mu Miriam nesvěřila už na začátku vztahu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 07. 2022 13:00

Sotva jsme se s Miriam (28) vzali, jdeme zase od sebe. Přišla totiž s nečekanou pravdou o svých citech. Odchází ode mě kvůli jiné ženě. Miriam je totiž na ženy. Takové zjištění nesu těžce. Moje růžově namalovaná budoucnost je v trapu.

Myslel jsem si, že je moje žena šťastná

Nic nenasvědčovalo tomu, že je moje manželka na ženy. Ano, stýkala se s nimi, ale neviděl jsem na tom nic divného. Její nejbližší kamarádkou je Vanesa (27). Znají se od střední školy. Když spolu někam vyrážely, nenapadlo mě, že je za tím něco víc než roky přátelství.

S Miriam se známe sedm let a z toho pět let tvoříme pár. Vzali jsme se teprve minulý rok. Je pravdou, že se do svatby zrovna nehrnula. Nátlak rodiny ale byl obrovský, a tak se nakonec veselka konala. Když si to vezmu zpětně, možná mě to mohlo trknout. Za svědka jí šla právě Vanesa. Byla jediná, kdo skoro celou svatbu proplakal. Všem ale tvrdila, že pláče štěstím za svou kamarádku.

Po svatbě se ty dvě začaly vídat ještě víc. Jakmile skončily v práci, byly hned spolu. Já byl rád, že má manželka takovou věrnou kamarádku. Díky tomu, že spolu trávily poměrně dost času, měl jsem i já hodně volnosti. Mohl jsem si dělat, co jsem chtěl. A nikdo mě za to nepeskoval. Myslel jsem si, že jsou šťastné obě strany.

Vyhledala mě kamarádka mé ženy

Letos přišla na řadu otázka dětí. Já jsem si je moc přál. Miriam se to zase snažila oddalovat. „Vždyť není na co čekat. Jsme v tom nejlepším věku," přemlouval jsem ji. Jsme celkem dobře zajištění, takže nebyl důvod proč neotevřít i brány rodinného života. I přes půlroční snažení se nám ale nedařilo. Řešil jsem to víc než Miriam.

Ta mě často chlácholila řečičkami, kterým jsem věřil. „To víš, někdy to trvá," utěšovala mě. „Možná prostě není ten správný čas," zkoušela naše snažení ukončit. Já si ale děti vážně moc přál, takže jsem to nechtěl vzdávat. No a pak si mě vyhledala samotná Vanesa. Ubrečená a celá roztěkaná mě vytáhla z kanceláře.

„Já už prostě nemůžu, musím ti to říct," začala hystericky. „Co mi musíš říct?" nechápal jsem. „Já a Miriam... já a Miriam se milujeme," řekla jedním dechem. „To já přece vím, že jste skvělé kamarádky," nepochopil jsem sdělení. „Ne, ty tomu nerozumíš. My jsme milenky. Už roky se tajně scházíme a udržujeme něco víc než jen přátelství," řekla mi jasně.

Manželka mě opouští kvůli jiné ženě

Jen těžko jsem tomu věřil. Musel jsem to slyšet i od Miriam. Po příchodu domů jsem šel rovnou na věc. „Byla za mnou Vanesa. Víš, co mi řekla?" otevřel jsem téma. „Řekla mi, že vy dvě se milujete," dodal jsem a čekal na nějaké vysvětlení. „Tak to vážně udělala," špitla si pro sebe. Miriam ke mně přistoupila a pohladila mě po tváři.

„Já ji miluji. Nemohu s tebou zůstat. Myslela jsem si, že to zvládnu, ale nejde to. Hlavně teď, když tak tlačíš na děti," rozplakala se. „Ty mě opouštíš kvůli ženě?" divil jsem se. „Je to tak. Já ji miluji. Chci mít rodinu s ní," pronesla smutně a šla si sbalit věci. „Doufám, že rozvod proběhne v klidu," dodala mezi dveřmi a odešla. Od toho okamžiku jsme spolu mluvili dvakrát. Ona se pořád omlouvá a já to pořád nechápu. To, že je na ženy, musela vědět od začátku. Proč mi to neřekla tak dlouho? Zlomila mi srdce. A to se nedá vzít zpátky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články