Ilona (37): Vyprovokovala jsem manžela ke kroku, který se teď obrátil proti mně. Začínám z toho šílet

Ilona (37): Vyprovokovala jsem manžela ke kroku, který se teď obrátil proti mně. Začínám z toho šílet

Ilony manžel odešel po dvaceti letech od policie a pobírá rentu. Ona si myslela, že si chvilku odpočine a začne si hledat práci novou, ale to se šeredně spletla. Nic takového Jirka v plánu nemá.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 29. 01. 2021 06:30

Je pravda, že jsem to byla já, kdo do Jirky (43) pořád hustil, aby už odešel od policie. Byl u nich dvacet let a člověk měl neustále obavy, co se může přihodit.

Po dvaceti letech odešel

Nakonec sám uznal, že už mu to stačí, dokončí si dvacet let práce a odejde. Bylo to fajn, protože dostal slušnou rentu, díky které nemusel nutně shánět novou práci. Já si ale myslela, že si chvilku odpočine a pak si najde něco třeba jen na poloviční úvazek, aby se doma nezbláznil.

Zalíbilo se mu nicnedělání

Byl zvyklý dělat celý život, nenapadlo mě, že by se mu najednou zalíbilo jen se válet doma, ale to jsem se spletla. Jirka si to užíval náramně. Když jsem přišla z práce, byl vyvalený na gauči. Musím ale podotknout, že nádobí bylo v myčce a podlaha byla setřená.

První měsíc jsem si to pochvalovala, pak mi to začalo vadit. Byla jsem zvyklá, že mám čas i pro sebe, ale vteřinu po tom, co jsem přišla domů, začal výslech. „Jaký byl den? Jak se máš? Co budeme večeřet?“ ptal se mě pokaždé. Začal jsem z toho šílet.

Prý mu to závidím

Všimla jsem si, že začínám domů chodit s nechutí, a došlo mi, že by nám prospělo, kdybychom se vídali trochu méně. „Kdy si začneš hledat práci?“ ptala jsem se opatrně. „Já? Na co, však mám peněz dost. Já už nikdy pracovat nebudu,“ prohlásil pobaveně.

Já jsem to ale chtěla probrat. Není možné, aby ve třiačtyřiceti přestal pracovat. Nedovedu si představit, že už bude jen sedět doma na zadku. Navíc je vidět, jak se náš vztah během krátké chvíle změnil.

Nejsem to jen já, kdo začíná hádky, ani on na mně nenechá nit suchou. Jsem přesvědčená, že to je tím, že mu to leze doma na nervy a nemá do čeho píchnout. Dřív jsme se takhle nehádali. Jestli si něco nenajde, tak to neustojíme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články