Jana (29): Nejlepší kamarádce jsem dohodila dobrou práci. Nevím, jestli mám jako vděk brát to, že mi svedla přítele

Jana (29): Nejlepší kamarádce jsem dohodila dobrou práci. Nevím, jestli mám jako vděk brát to, že mi svedla přítele
Zdroj: Unsplash

Jana nedávno zažila hned dvě životní zklamání. Kudlu do zad jí vrazil nejen přítel, ale také dlouholetá kamarádka. Ti dva se totiž za jejími zády dali dohromady.

Jana Jánská
Jana Jánská 12. 05. 2023 13:00

S Monikou (28) jsme nejlepší kamarádky už od základní školy. Když jsem dostala práci v marketingové agentuře a hodně se mi tam zalíbilo, rozhodla jsem se, že se pokusím sehnat místo i pro Monču. Neměla v tomhle oboru žádnou praxi, takže jsem ji po večerech učila a vysvětlovala jí všechny důležité věci.

Můj přítel je hrozně hodný

Aby těch pozitivních změn v mém životě nebylo málo, v práci jsem potkala také Petra (30). Je to skvělý chlap a dobře si rozumíme. Chodíme spolu téměř rok a myslím, že to je ten pravý. Dovedu si představit, že s ním časem založím rodinu.

Monika si ho také oblíbila a často se na něj obracela, aby jí vysvětlil nějaké technické věci. Petr jí ochotně pomáhal. Je to člověk, který snad nikdy nikomu neřekne ne. To, je že tak hodný, se mi na něm moc líbí.

Kamarádka mi svedla přítele

Jednou jsem šla z práce domů dřív. Až k večeru jsem si uvědomila, že jsem tam nechala nabíječku na notebook. Protože jsem potřebovala ještě něco dokončit, musela jsem se vrátit do kanceláře. Když jsem dorazila do práce, našla jsem tam už jen Moniku a Petra. Chichotali se jako malé děti. Neslyšeli mě, protože se najednou začali vášnivě líbat.

Co to tady sakra děláte?" zaječela jsem na ně. „Jé, Jano, nečekala jsem tě tu. Petr mi jenom ukazoval nový grafický program," řekla Monika s rozpačitým úsměvem. „To asi nevysvětluje, proč se líbáte," odpověděla jsem naštvaně. „Jano, počkej, já ti to vysvětlím," snažil se Petr něco zamumlat, ale uťala jsem to.

Jestli to má být poděkování za to, jak jsem ti pomáhala, tak si to nech," řekla jsem Monice a tomu podrazákovi jsem vlepila pořádnou facku. Monika ještě chtěla něco dodat, ale to už jsem za sebou zabouchla dveře a razila pryč.

Opustila jsem nevěrníka i práci

Druhý den jsem se od kolegů dozvěděla, že se ti dva tajně scházeli už několik měsíců. Vztah s Petrem byl zřejmě motivací, proč Monika chtěla pracovat ve stejné firmě. Byla jsem rozzlobená a zklamaná. Nechápu, jak mi to Monika mohla udělat. Známe se tolik let...

Rozhodla jsem se udělat za vším tlustou čáru. Dala jsem okamžitou výpověď a Petrovi jsem ani nenapsala, že se s ním rozcházím. To mu snad došlo, když jsem nijak nereagovala na jeho zprávy a telefonáty. Byla to pro mě velká životní lekce. Naučila jsem se, že věci nejsou vždy takové, jak se zdají. Ti dva dopadli lépe než já. Pokud vím, tak spolu stále chodí. A Monika dokonce povýšila na mé místo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články