Jarka (33): Otec nám tajil novou lásku. Když nám ji konečně představil, mohl mě trefit šlak

Jarka (33): Otec nám tajil novou lásku. Když nám ji konečně představil, mohl mě trefit šlak
Zdroj: Freepik

Jarčin otec se po rozvodu změnil. Byl protivný a skoro nevycházel z bytu. Musela ho dokonce prosit, aby přijel na oslavu narozenin vlastní vnučky. Tam dorazila i manželova rodina. Nikoho v tu chvíli nenapadlo, že se tam táta zamiluje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 05. 2021 08:00

S mým tátou Hynkem (61) se máma rozvedla před osmi lety. Otec od té doby chřadnul a stával se z něj morous. Bála jsem se, že už zůstane sám.

Táta byl po rozvodu morous

Zlobil se na celý svět. Byl problém ho kamkoliv vytáhnout. Na nic neměl náladu a bylo znát, jak mu máma chybí. Když dcera slavila třetí narozeniny, na kolenou jsem ho prosila, aby přijel. Měla tam být i manželova rodina. On má také rozvedené rodiče. S matkou v kontaktu zůstal, ale na svého otce zanevřel. Táta nakonec po dlouhém přemlouvání souhlasil.

Sešlo se nás vskutku hodně. Moje babička s dědou, moje matka. Od Jakuba jeho matka se svými rodiči a sestrou. Byla to povedená akce. Tátu jsem nepoznávala. Byl usměvavý a skoro celou dobu si povídal s mojí tchyní Stáňou (59). Když odjížděl, na tisíckrát mi děkoval, že jsem ho donutila přijet. Měla jsem pocit, že v jeho očích zase vidím radost.

Od toho dne byl táta jako vyměněný. Sám začal jezdit za naší dcerou Leničkou. Sám od sebe mi volal, aby se zeptal, jak se máme. Zničehonic začal sportovat a udržovat se. Obměnil svůj zastaralý šatník. Nemohla jsem se na to vynadívat. Svět byl hned veselejší. Napadlo mě, že v tom určitě bude nějaká žena.

Tátova tajná přítelkyně

Když k nám zase jednou přijel vyšnořený, už jsem se té otázce neubránila. ,,Tak kdo je ta šťastná?“ mrkla jsem na tátu a šibalsky se usmála. Chvíli dělal drahoty a moc se o tom nechtěl bavit. Nakonec mě odbyl tím, že je to jedna známá. Já se dále nepídila, protože pro mě bylo důležité, že je táta po tolika letech zase šťastný.

Táta se změnil k nepoznání. Chodil upravený, začal mluvit jako kniha a pořád někde lítal. Posílal pohledy z Maroka. Vždycky miloval cestování a teď našel někoho, kdo to na rozdíl od mojí matky také vyhledával. Shodil nadbytečná kila. Já ale byla čím dál tím zvědavější, kdo je ta tajemná žena. Kvůli komu se táta tak změnil a ožil?

S Jakubem jsme to po večerech probírali. Jednou řekl něco, co mi začalo vrtat hlavou. ,,Všimla sis, že i moje máma je jiná? Plná elánu. Také pořád někde je. Není to náhoda?“ otázal se. Na pár okamžiků jsem se nad tím zamyslela, a pak se smíchem řekla: ,,Jako že můj táta a tvoje máma?“ Přišlo mi to absurdní.

Táta si bere moji tchýni

Začínalo to být celé podezřelé. Zatlačila jsem na tátu, že bych jeho novou přítelkyni ráda poznala. Týž tlak začal vyvíjet i Jakub na matku. Táta velmi dlouho odolával, až přišel den, kdy řekl, že už je čas. Pozval nás k sobě na oběd s tím, že dotyčná přijde. Jeli jsme tam s Jakubem plní očekávání, jaká asi bude.

Táta nám přišel otevřít a zářil jako sluníčko. Došli jsme ke stolu a tam seděla Stáňa. ,,Co tady děláš, mami?“ zeptal se manžel. To už ji ale táta držel kolem pasu. ,,Tak to je ona,“ řekl zvesela. ,,Co? Vy dva?“ musela jsem si sednout. Táta to vzal při jednom: ,,Je na čase vám říct, že se budeme brát.“

Požádala jsem ho o panáka. ,,Takže my s Jakubem budeme nevlastní sourozenci?“ zamumlala jsem a kopla ho do sebe. Svatba má být za tři měsíce. Já to pořád nemůžu rozdýchat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články