Jarmila (33): Manžel selhal a v rozhodující chvíli se za mě nepostavil. Dal přednost kamarádovi

Jarmila (33): Manžel selhal a v rozhodující chvíli se za mě nepostavil. Dal přednost kamarádovi
Zdroj: Freepik

Manželství je náročné a je důležité dělat v něm kompromisy. Stejně důležité je i postavit se za toho druhého, když si to situace žádá. Za paní Jarmilu se manžel v rozhodující moment nepostavil. Dal přednost svému kamarádovi...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 11. 2022 07:00

Honza (37) je mým manželem osm let. Za tu dobu se nám narodily dvě děti. Starší Žaneta (7) už chodí do první třídy a je to vážně brouček. Mladší Vašek (3) je už teď velký raubíř.

Začalo to nevinně

Vždy jsem si myslela, že mezi sebou nemáme žádné tajnosti a problémy řešíme rychle a efektivně. A také, že se jeden o druhého můžeme opřít. Po nedávné eskapádě, která se odehrála u Honzových známých, se ukázalo, že nestojíme na stejné straně.

Honza má nejlepšího kamaráda Patrika (36). Pracují ve stejné firmě, chodí spolu na pivo i cvičit. Sdílejí spolu snad všechno. Sám Honza mi říkal, že jsou víc bratři než kamarádi. Před dvěma týdny jsme u Patrika byli na oslavě narozenin jeho nejmladšího syna.

Všechno to zhoršila grilovačka

Mají krásný dům za Prahou a velkou zahradu, kde se pořádala menší grilovačka. Hrála jsem si venku s dětmi, na chvilku jsem se věnovala Žanetě a nedávala úplně pozor na to, co dělá Vašek. A pak jsem ho najednou spatřila, jak se nahýbá nad okraj bazénu. Vyděsila jsem se, ihned jsem k němu přiběhla a začala jsem mu hubovat. „Proč to děláš, vždyť víš, že jsem ti už několikrát říkala, že se k bazénu nemáš přibližovat. Ještě jednou a dostaneš,“ řekla jsem mu.

V tom se za mnou ozval hlas. „To jste tedy pěkná matka, když takhle svému synovi vyhrožujete. Co myslíte, že si z toho odnese?“ řekla mi matka Patrikovy manželky. Nejsem typ člověka, který by si nechal všechno líbit, a tak jsem se ohradila. „Promiňte, ale myslím si, že vám do mojí výchovy nic není,“ řekla jsem. To už naši rozepři sledovali i ostatní.

Manžel se za mě nepostavil

Do rozhovoru se zapojila i Patrikova manželka. „Jak si dovoluješ takhle mluvit s mojí maminkou? Pokud se neomluvíš, ihned opusť náš pozemek,“ řekla mi. Já jsem se neomluvila, protože si myslím, že pravda je na mé straně. Honza se k ničemu neměl. A tak jsme i s dětmi odešli.

Honza je od té doby na mě naštvaný. Se svým kamarádem se nemůže vídat, protože dokud se já neomluvím, nechtějí nás ani vidět. Naštvaná jsem i já, protože mě mrzí, že se za mě Honza nepostavil. Byla jsem v právu a on to ví. Jenže by byl nejraději, kdybych se omluvila. A on by měl znovu svého kamaráda. Jeho přístup mě vážně vytáčí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články