Jarmila (62): Ze snachy se vyklubala pěkná mrcha. Co provádí vnučkám a synovi, bych nepřála nikomu

Jarmila (62): Ze snachy se vyklubala pěkná mrcha. Co provádí vnučkám a synovi, bych nepřála nikomu
Zdroj: Freepik

Jarmila se poslední dobou hodně trápí. Když si její syn bral za ženu sympatickou Gábinu, byla v sedmém nebi. Vše se ale změnilo poté, co snacha po porodu nastoupila do práce a přestala se zajímat o manžela i obě vnučky. Během rozvodu se pak její chování ještě zhoršilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 05. 2021 10:00

Když si náš syn Tomáš (38) bral Gábinu (35) mysleli jsme si, že to bude láska na celý život. Do naší rodiny jsme ji přijali s otevřenou náručí. Kdybych tehdy jen tušila, jak to skončí...

S nástupem do práce se snacha změnila

Brali se v době, kdy neměli skoro nic. Tomáš usilovně pracoval, aby Gábině dopřál to, co si zaslouží. Chtěl vyměnit starý byt za honosný dům. Chodil jak do práce, tak si našel i noční brigády. Dálkově studoval vysokou školu, aby mohl získat lepší zaměstnání.

Po letech dřiny se mu to podařilo. Jako inženýr už si mohl vybírat. Nastoupil na dobrý post do zahraniční firmy a začal brát pohádkové peníze. S Gábinou si vzali hypotéku a postavili dům, do něhož po čase přibyly dvě děti. Gábina samozřejmě zůstala s dvojčaty doma. Do práce se nechystala dřív, než holky půjdou do školky.

Gábina byla vzorná máma. O děti pečovala, jak nejlépe uměla. Vše se změnilo v době, kdy nastoupila do práce. Ze dne na den se začala chovat jinak. Nevracela se po práci rovnou domů, ale utíkala s kolegy do hospody. Tomáš to jistý čas trpěl, protože chápal, že téměř tři roky byla zavřená doma. Když už to ale začala přehánět, svěřil se nám.

Požádala o rozvod

Hned mi došlo, že je situace vážná. Holky u nás často nechával, nebo chtěl, abychom je vyzvedli ze školky. Gábina kolikrát nepřišla domů. Z baru zamířila rovnou do práce. My jsme do toho nechtěli zasahovat, ale syna mi bylo líto. On měl tu káču pořád rád.

Jednou viděl manžel Gábinu s cizím chlapem. Když mi to říkal, vše jsem pochopila. Řešila jsem jediné. ,,Řekneme to Tomášovi? Měl by to vědět,“ ptala jsem se manžela. Ten tvrdil, že nám do toho nic není. Mně to nedalo a musela jsem to synovi sdělit. Moc překvapený nebyl. ,,Já jsem to, mami, tušil. Nevím, co mám dělat. Máme spolu dvě děti, barák a vysokou hypotéku. Nechci ji opustit, mám ji rád,“ plakal mi na rameni.

Já mu doporučila, aby ze sebe nedělal vola. Za pár dní za mnou znovu přijel. ,,Tak jsem dal na tvoji radu. Gábině jsem řekl, že to vím. Nezastírala. Přiznala se a teď se chce rozvést,“ řekl sklesle. ,,Možná to tak bude lepší. Co s takovou ženskou?“ dávala jsem mu naději. Rozvod neproběhl v přátelském duchu. Gábina si najala skvělého právníka a společně syna oškubali. Dům se prodal a peníze se rozdělily. Syn šel bydlet k nám.

Navádí proti nám i vnučky

U soudu trval na střídavé péči. Jenže bývalá snacha se podepsala i na holkách. Dnes se sedmileté vnučky chovají stejně jako jejich matka. Když je má Tomáš týden u sebe, jsou na něj zlé a hubaté. Na nás jako na babičku s dědou nemluví skoro vůbec. Jsou odtažité a nafrněné.

Snažila jsem se s nimi promluvit. ,,Můžete nás mít rádi, i když se vaši rozvedli,“ vysvětlovala jsem jim s láskou. Nezabralo to. Syn trpí, protože má pocit, že je to jeho vina. Holky to dopracovaly tak daleko, že Tomáš nakonec řekl, že pokud k němu nechtějí, tak nemusejí. Nechce je nutit. Gábinu to určitě hřeje u srdce. Přitom se měla jako královna. Stále doufám, že dostane rozum. Minimálně by mohla přestat proti nám navádět vnučky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články