Jindřiška (55): Snaše jsem odmítla příliš časté hlídání vnuka. Kvůli tomu mě seřval i vlastní syn

Jindřiška (55): Snaše jsem odmítla příliš časté hlídání vnuka. Kvůli tomu mě seřval i vlastní syn
Zdroj: Freepik

Jindřiška je sice ráda babičkou, ale i taková role má svoje meze. Její snacha Milena si navykla, že jí dává vnuka v jednom kuse na hlídání. Jindra dlouho mlčela a nechala si to líbit. Teď jí došla trpělivost a chce zpátky svoji svobodu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 03. 2023 10:00

Snacha Milena (32) mi poslední měsíce pořád dávala vnuka Kryštofa (2) na hlídání. Vzhledem k tomu, že mám svůj vlastní život, musela jsem po čase říct ne. Milena se naštvala a začala proti mně posílat mého vlastního syna Roberta (33).

Snaše jsem vždycky hodně pomáhala

Babičkou jsem ráda, ale i tato role má svoje meze. Snacha Milena si ze mě za poslední měsíce udělala hlídačku. A to se mi nelíbí. Mám svůj život a svoje koníčky, nechci pořád sedět doma a hlídat vnuka. Nemyslím to zle, ale vidím, co Milena dělá.

Vždycky se ráda chodila bavit a užívat si života. Když se dala dohromady s mým synem Robertem, nejásala jsem. Přišla mi hodně do větru a něco mi říkalo, že to pro něj nebude to pravé ořechové. Jenže byl po uši zamilovaný a už po dvouletém vztahu jí navlékal prstýnek. I když jsem si vedle něj uměla představit někoho jiného, Milenu jsem přijala a doufala v dobré vztahy.

A ty nějaký čas fungovaly. Lépe řečeno, dokud si ze mě neudělala poskoka. Před dvěma a půl lety porodila. Malý Kryštof je vážně skvělý klučík a mám ho moc ráda. Takže když chtěla snacha na samém začátku pomoci, neváhala jsem ani minutu. Když mi ho dala poprvé hlídat na celý víkend, to mu bylo půl roku, byla jsem nadšená.

Snacha mě zneužívá

Málokterá maminka se svého dítěte dobrovolně vzdá tak brzy a půjčí ho na hlídání. Milena s tím neměla žádný problém. A když zjistila, jak hravě jsem to zvládla, začala mi ho dávat na víkend jednou měsíčně. Ona se zatím chodila bavit a popíjet s kamarádkami. Nic špatného jsem na tom neviděla. Prostě chtěla čas pro sebe.

Když byly malému dva roky, její prosby o hlídání nabraly na intenzitě. Často na mě čekala po práci s taškou v ruce, aby u mě malý přespal. Nezavolala předem, prostě mě postavila před hotovou věc. Bylo jí jedno, jestli už mám něco domluveného. Jsem docela činorodá bába, která nesedí jen tak doma. Ale kvůli Mileně se to změnilo.

Aktuálně se věci mají tak, že mám vnuka pětkrát týdně od čtyř odpoledne až do večera. A někdy u mě i spí. Dítě je to zlaté, o tom žádná. Je vychovaný, umí si hrát a je s ním sranda. Jde o mě. Ještě nejsem připravená na takovou roli babičky. Mám partu kamarádek ve svém věku a často někam chodíme.

Snaše jsem řekla dost

Už mi hrozí, že mě ženský z našeho klubu vyškrtnout, protože se skoro ničeho neúčastním. Vnuka mám v jednom kuse na krku. Když jsem před časem snaše odmítla další neohlášené hlídání, pěkně jsem si zavařila. Postěžovala si u Roberta. Křičel na mě do telefonu, že co jsem to za babičku, když nechci vnuka hlídat...

Robert mě skoro nepustil ke slovu. A ještě hájil Milenu, která, chudák, potřebovala pomoc. Snacha si ho omotala kolem prstu. Divím se, že Roberta nezajímá i můj názor na věc. Vnuk u mě pár týdnů nebyl, ale mně to nevadí. Potřebuji vydechnout a trochu zase žít. Oni dva jsou rodiče, tak ať se starají. Já budu babičkou, ale ne na plný úvazek. Doufám, že se mi Milena omluví, protože pokud ne, budu hodně uvažovat, jestli jim ještě někdy pomůžu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články