Johana (35): Soused si pořídil psa a nechutným způsobem nám znepříjemňuje život

žena
Zdroj: Freepik.com

Johana se nám svěřila se svým příběhem, který teď zažívá. Její soused se rozhodl, že jí i jejímu příteli znepříjemní život jen proto, že mu vadí štěkot jejich psů. Vybral si k tomu ovšem způsob, který může skončit tragédií. Co přesně se u nich děje?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 08. 2020 11:00

Bydlíme s Davidem v řadovém rodinném domě, takže máme společnou zeď se sousedem. Vidíme si vzájemně na zahradu a do nedávna jsme měli klidný sousedský vztah. Oba máme rádi psi, a tak se smečka našich yorkshirů časem rozrostla o pět kousků. Uznávám, že když spustí hromadný štěkot, je to nepříjemné, takže je hned okřikuji.

Soused si pořídil psa

Jenže soused Karel si z ničeho nic pořídil rottweilera Arga. Dokud byl štěňátko, nebála jsem se ho pohladit, ale rostl tak rychle, že už v jeho půl roce jsem z něj měla respekt. Pak se naši psi začali s Argem honit podél plotu a bylo vidět, že kdyby se potkali na ulici, neskončilo by to dobře. Karel se tomu vždycky smál, že by se z toho stejně nenažral. Začal mít i takové řeči, že už snad ti naši raťafáci přestanou tak otravně štěkat, když teď cítí Arga a jeho sílu. Aha! O to šlo, sousedovi vadí štěkot našich psů. Stačilo mi říct, že ho to ruší, a určitě bychom našli společnou řeč, jak to vyřešit i bez toho, aby si musel pořizovat velkého a teď už i zlého psa.

Začalo období naschválů a strachu

Bohužel jsme měli s Karlem nepříjemný výstup právě kvůli tomu, že ho naši psi ráno budí a večer nemůže usnout, protože štěkají. Když je máme na zahradě, věřím, že to je slyšet, ale pokud jsou doma, přes zeď a zavřená okna nemůže slyšet nic. Náš klidný sousedský vztah se tak postupně měnil v téměř každodenní hádky.

Na zahradě pravidelně sbíráme po našich psech výkaly. Jenže čím dál častěji jsem ale sbírala i psí hovínka, která absolutně neodpovídala velikosti našich psů. Okamžitě mě napadlo, že to dělá Karel. Začala jsem ho tedy sledovat, když venčil psa na zahradě, kam hází jeho exkrementy, ale zdálo se, že je nechává ležet.

Večer jsem si ale zase všimla, že máme na zahradě něco, co není naše. Trvalo to týden, než jsem se rozhodla na Karla uhodit, že vím, že to dělá on a že pokud má nějaký problém, ať mi to řekne, ale že jeho chování je dost dětinské. Zapíral, že netuší, o čem mluvím, ale bylo vidět, že ví moc dobře. Nejbližší soused, který má psa a chtěl by to k nám na zahradu házet, bydlí dost daleko na to, aby se vždy trefil. Takže zbýval jenom Karel.

Přituhuje

Problém se bohužel nevyřešil, dělá nám to dál. V posledních dnech navíc přitvrdil. Když vidí, že jdeme se psy do lesa, vyjde ven také a pouští Arga na volno. Ten nás skoro vždy dohoní a Karel až na poslední chvíli zavolá psa zpět k sobě přes elektrický obojek.

Jednou to nevyjde a jeho pes nám naše pejsky roztrhá na tisíc kousků. Přemýšlím, na koho se obrátit, aby to přestalo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články