Karel (44): Bojím se, že manželce nepomůže ani svěcená voda. Váží 180 kilo a pořád se jen cpe

Karel (44): Bojím se, že manželce nepomůže ani svěcená voda. Váží 180 kilo a pořád se jen cpe
Zdroj: Freepik

Karel už se nemůže dívat na to, jak vypadá jeho manželka. Když Martinu donutil, aby si stoupla na váhu, nečekal, že se na ní ukáže cifra 180 kilo. Řekl Martině, že pokud nezhubne, odejde. S ní to ale ani nehne a dál se přejídá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 07. 2022 07:00

Chci odejít od své manželky, protože váží 180 kilo! A nehodlá s tím nic dělat. Já už na to nemám žaludek. Jsme její váhou limitováni a já takhle žít nechci. Jedinou šanci na záchranu manželství má v rukou Martina (40). Musí shodit minimálně sto kilo, jinak odcházím.

Manželka se začala kulatit

Když se ohlédnu pár let dozadu, stejně nemohu najít ten zlom, kdy se Martina začala přejídat. Zjevně to šlo tak nějak postupně. Brali jsme se, když nám bylo kolem dvaceti let. Tehdy byla Martina holka krev a mléko. Líbilo se mi to. Nebyla žádná vychrtlina, bylo na co sáhnout. Výrazná změna postavy přišla už po prvním těhotenství.

Poporodní kila ji netrápila a ona na ně nabalila další. Během tří let na mateřské se zakulatila natolik, že celkově změnila svůj šatník. Tehdy jsem si říkal, kdo jsem, abych jí říkal, ať zhubne. Kmitala kolem dítěte, měla toho vážně hodně. Když si dala večer na nervy celou čokoládu, tiše jsem tomu přihlížel.

Pořád totiž byla svým způsobem přitažlivá. Sice jí bylo trochu více, ale pořád se to dalo. Do narození druhého dítěte přibrala dobrých 40 kilo. Když šla, tak se vlastně spíš valila. Změnil se i náš nákupní seznam. V lednici bylo samé tučné jídlo. Spíž přetékala nezdravými pochutinami, které musely být pořád při ruce.

Manželka váží 180 kilo

Když si do ní po několika letech rýpla její matka, kvitoval jsem to. Na rovinu jí řekla, že je tlustá jako prase. A ať kouká shodit, nebo ji to dostane. Martina si ale stoupla na zadní a začala hodně jíst. A když říkám hodně, myslím vážně hodně. A já začal mít obavy, kam až to zajde. Její fyzické tělo se změnilo k nepoznání.

Tuk jí všude přetéká a mě je z toho na zvracení. Došlo to tak daleko, že nejsem schopen ani žádných intimností. Nemůžeme spolu dělat vlastně vůbec nic. Mám rád cyklistiku a turistiku. Tyto aktivity teď ale s manželkou nejde realizovat. Kolo už ji neunese a na procházce je hned zadýchaná. Někdy mám strach, že to s ní sekne.

Jednoho dne jsem ji požádal, aby si přede mnou stoupla na váhu. Ano, je to potupné, ale musela se tomu postavit čelem. „Vážíš 180 kilo!" řekl jsem šokovaně. „Musíš začít hned něco dělat!" udeřil jsem na ni. Martina ale jako kdyby viděla zcela jiné číslo. „Myslím, že to přeháníš," pronesla a šla si pro kus žvance do lednice.

Manželce už nepomůže ani svěcená voda

Nemůžeme ani letět na dovolenou. Myslím, že už potřebuje v letadle dvě sedačky. Nikdy by mě nenapadlo, že se za ni budu stydět. Nechci s ní ani vycházet na ulici. A o tom, jak se cítí děti, ani nemluvím. Jsou mezi spolužáky terčem posměchu, protože mají tlustou mámu.

Martině jsem řekl jasně, že pokud nezačne hubnout, odejdu. Místo toho, aby vzala rozum do hrsti, nazvala mě pokrytcem. A já jsem bezradný. Mám ji rád a vím, že tam někde hodně hluboko je ta stará dobrá Martina. Jenže dokud vypadá tak, jak vypadá, nemohu s ní být. Myslím si, že už jí nepomůže ani svěcená voda.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články