Karolína (42): Syn mě načapal při něčem, co ho velmi ranilo. Doufám, že mi odpustí

Karolína (42): Syn mě načapal při něčem, co ho velmi ranilo. Doufám, že mi odpustí
Zdroj: Freepik

Když Karolíně zemřel manžel, myslela si, že už nemá nárok na lásku. Tuto představu rozbil Richard, se kterým se nedávno seznámila. Netrvalo dlouho a znovu se dokázala zamilovat. Před dětmi a rodinou to tajila. Jednoho dne je ale spatřil její syn, který to bere jako podraz.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 02. 2022 13:00

Člověk nikdy neví, co ho v životě čeká. Naši rodinu potkala velmi smutná událost. Manžel Vlasta roky bojoval s leukémií. Nakonec ho nemoc dostala. Po jeho smrti na nás padl smutek. Ode mě se očekávalo, že budu po zbytek života truchlit. Osud tomu ale chtěl jinak. Neplánovaně jsem se zamilovala, což moje děti nenesou zrovna dobře.

Děti těžce nesly manželovu smrt

Vlastovi bylo čtyřicet tři, když po dlouhém boji se zákeřnou nemocí zemřel. Jeho léčba probíhala jako na horské dráze. Chvílemi to vypadalo, že se z toho vylíže, a za pár týdnů tomu bylo jinak. Já podvědomě tušila, že to nedopadne dobře. Kdo se pořád snažil věřit v dobrý konec, byly naše děti. Hynek (14) a Lucie (16) tátu milovali.

Hynek měl v otci velký vzor. Hltal každého jeho slovo. Byli super dvojka, která se ze dne na den rozpadla. Hynek se po tátově smrti uzavřel do sebe a nekomunikoval. Díky psychologům jsem věděla, že na něj nesmím tlačit. Každý jsme se se ztrátou milované osoby museli vypořádat po svém. Lucie se více upnula k baletu, já k práci.

Právě díky ní jsem se krátce po Vlastově smrti seznámila s Richardem. Narazili jsme na sebe na jednom menším veletrhu. Myslela jsem, že bych se s muži ještě neměla bavit, takže jsem ho docela dlouho odmítala. Rodina mi pořád naznačovala, že na něco, jako je láska, už nemám nárok. Jako bych musela do smrti milovat zesnulého Vlastu.

Dětem jsem neřekla, že jsem se znovu zamilovala

A možná měli pravdu. Vlasta byl mužem mého života. Nicméně i tak jsem po čase dospěla k závěru, že mám ještě právo na život. Na štěstí a na lásku. Richard se nenechal odradit, což se mu nakonec vyplatilo. Jeho asi tisící pozvání na kávu jsem nakonec přijala. Po téměř roce truchlení to bylo velmi příjemné a osvěžující.

Postupně jsem pustila na povrch své emoce a pocity. Richard je slušný chlap, kterému jsem řekla, jak se věci mají. Na nic nespěchal, chtěl se mnou jen trávit čas. Před dětmi a vlastně i před rodinou jsem to ale tajila. Hynek nebyl ještě zcela v pořádku, takže jsem nechtěla nic riskovat.

Odhalení přišlo nakonec samo. A to dost nešikovně. Šli jsme s Richardem obchodním centrem, kde jsme potkali Hynka. V té době jsme se už drželi za ruce a tvořili pár. ,,Mami?“ zaslechla jsem u jedné z výloh. ,,Kdo je ten chlap? A proč ho držíš za ruku? Co táta?“ začal Hynek vyvádět. ,,Vysvětlím ti to,“ snažila se ho utišit.

Syn mě v mém štěstí nepodpořil

,,To jsi na tátu rychle zapomněla,“ rozbrečel se a utíkal pryč. ,,Promiň, musím za ním,“ omluvila jsem se Richardovi a utíkala za synem. ,,Nech si to vysvětlit,“ spustila jsem, když jsem ho dohnala. ,,Jmenuje se Richard. Poznali jsme se na veletrhu. Je mi s ním dobře,“ začala jsem s vysvětlováním. ,,No a co? Vždyť je to sotva rok, co táta umřel. To si nezaslouží,“ křičel.

,,A já si zasloužím být do konce života sama? To už podle tebe nemám nárok na lásku?“ vyčetla jsem mu zoufale. ,,Mohlas nám to aspoň říct. Jak ti teď můžu věřit?“ udeřil na mě a měl pravdu. Tak moc jsem se bála, že to nepochopí, že jsem to tajila a takhle to dopadlo. Hynek se mnou nemluví. Dávám mu čas, ale musí pochopit, že i já mám právo na štěstí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články