Katka (34): Naletěla jsem podvodníkovi a přišla o sto tisíc. Atraktivní Tunisan zmizel z povrchu zemského

Katka (34): Naletěla jsem podvodníkovi a přišla o sto tisíc. Atraktivní Tunisan zmizel z povrchu zemského
Zdroj: Unsplash

Kateřina prahla po vážném vztahu. Když ji na sociálních sítích oslovil pohledný Aziz, byla přesvědčená, že našla toho pravého. Jenže z Tunisana, který v Česku kdysi studoval, se vyklubal veliký podvodník.

Jan Švanda
Jan Švanda 20. 04. 2023 07:00

Byla jsem už nějakou dobu nezadaná. Mám časově náročné zaměstnání, navíc dost cestuji do zahraničí, takže příležitostí k seznámení moc nemám. Vážný vztah jsem si velmi přála, jenže dlouho jsem nenarazila na žádného chlapa, který by splňoval moje kritéria. Pravdou je, že jsem byla náročnější a na každém muži mi vždycky něco vadilo. I proto jsem zřejmě zůstávala tak dlouho single…

Hned mi padl do oka

Po beznadějných pokusech ulovit životního partnera, jsem na radu kamarádky zkusila seznamku na internetu. Chvíli to vypadalo zajímavě. Psala jsem si s jedním sympaťákem, jenže když jsme se sešli, zjistili jsme, že jsme každý úplně jiný. Zkrátka jsme se k sobě nehodili. A ani jiskra nepřeskočila.

Pomalu jsem ztrácela naději, když mě jednoho dne oslovil neznámý muž. Lichotil mi a psal, že se díval na moje fotky, líbím se mu a tak dále. Proto sebral odvahu a zkusil to. Zkraje bylo vše super. Aziz (36) byl sice Tunisan, ale celkem slušně ovládal českou gramatiku. Studoval v Praze a už tu zůstal. Po několika dnech psaní mi poslal pár svých fotek, kterými si mě definitivně získal. Je černovlasý, snědý a svalnatý sympaťák. Zkrátka typ, jemuž jsem nedokázala odolat.

Pak jsme si domluvili rande v restauraci. Bála jsem se, jestli za sebe nepošle někoho jiného, kamaráda nebo známého. A jestli bude vypadat skvěle stejně jako na snímcích. Obavy však byly liché. Aziz mi okamžitě padl do oka. Objednali jsme si kávu a celý večer příjemně klábosili o všem možném. Mluvil lámanou češtinou, občas si vypomohl angličtinou, ale rozuměli jsme si a hodně se spolu nasmáli, což bylo důležité. Lhala bych, kdybych řekla, že mě nepřitahoval.

Udělala jsem obrovskou chybu

Asi o týden později mi poslal zprávu. Hodně zasmušilou, na což jsem u něj do té doby nebyla zvyklá. „Stalo se něco?“ ptala jsem se. Po chvíli šel s barvou ven. Jeho otec v Tunisku vážně onemocněl a maminka prý neustále pláče, jak je léčba nákladná... Přiznal, že je psychicky na dně a neví, co má dělat. Tak horentní sumu, kterou potřebují na léčení, není momentálně schopen sehnat. Prosil mě, zda bych mu na čas nepůjčila nějaké peníze.

Byla jsem zamilovaná až po uši a chtěla mu pomoct. Na rovinu jsem se ho tedy zeptala, jakou částku by si představoval. Požádal mě o 200 tisíc. Tolik peněz jsem bohužel neměla. Nabídla jsem, že mu půjčím 100 tisíc, což přijal a strašně mi děkoval. Posílal mi různá srdíčka, básnil, že jsem ta nejlepší ženská na světě... Měla jsem radost, že je zase šťastný.

Druhý den mi sdělil, že za týden vyrazí do Tuniska, aby pomohl tátovi a postaral se o maminku. Slíbil také, že až přiletí zpátky, vrátí dluh, vezmeme se a založíme rodinu. A já naivní husa mu fakt věřila! Sešli jsme se ještě den před jeho odletem, což bylo zároveň i naposled, kdy jsem ho viděla. Strávili jsme spolu noc a druhý den dopoledne jsem ho vyprovodila na letiště.

Slehla se po něm zem

Ještě večer mi psal, že dorazil v pořádku a jak se mu po mně stýská. Pak se odmlčel! Přestal naprosto reagovat na jakékoliv zprávy, měl vypnutý telefon a smazal si také profil na Facebooku. Vůbec netuším, co s ním je. Prostě zmizel ze světa.

Od jeho odletu do Monastiru uběhl už rok. Stále o něm nic nevím. Evidentně jsem naletěla velkému podvodníkovi a s bolestí v srdci se smiřuji i s tím, že svoje peníze už nikdy neuvidím...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články