Klaudie (28): Moc se mi líbí nový kolega v práci. Ráda bych ho sbalila, má to ale jeden háček

Klaudie (28): Moc se mi líbí nový kolega v práci. Ráda bych ho sbalila, má to ale jeden háček
Zdroj: Unsplash

Je chytré si začít s někým z práce? Někdo říká, že není dobré míchat vztah a kariéru, pro druhé to není žádný problém. Jak se k tomu postaví Klaudie, k níž do práce zrovna nastoupil nový kolega, který se jí moc líbí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 07. 2023 07:00

Ve svém zaměstnání dělám už pátým rokem. Nastoupila jsem sem ještě na vysoké jako brigádnice a pracovala při studii. Když jsem školu dokončila, přešla jsem na plný úvazek.

Nový kolega se mi hned zalíbil

Je to super práce v marketingovém oddělení. Pracuje tam spousta mladých lidí a náš kolektiv je naprosto dokonalý. Svou práci mám opravdu ráda, není to tak, že bych byla zahlcená, užívám si i volno. O víkendu ráda vyrazím někam do přírody, čtu si nebo vařím. Práce pro mě tedy neznamená všechno.

Můj vztah k ní se trochu změnil, když k nám nastoupil nový kolega Tadeáš (29). Zalíbil se mi na první pohled, je vysoký, tmavovlasý a má modré oči. Je to už dva měsíce, co spolu na oddělení děláme, a mně se líbí čím dál víc. Nejenže je chytrý, je i vtipný a ke všem se chová velmi mile.

Vztah na pracovišti má mnohá úskalí

Už párkrát se nám stalo, že jsme se spolu tak zakecali, že jsme zapomněli odejít z oběda. Na jedné straně je příjemné najít další důvod, proč se těšit do práce, na druhé si říkám, je chytré začít si něco s někým z práce? Má to tolik úskalí...

Co kdybychom si spolu začali, a pak se rozešli? Jak bychom spolu dokázali pracovat? A naopak, co kdyby nám vztah vydržel? Nejsem si jistá, jak by to vypadalo, kdyby jednoho z nás povýšili, a toho druhého ne. Jak by náš vztah tohle vydržel? Úplně si nejsem jistá. Je to tolik otázek a já neznám odpověď.

Splnil se mi sen, ale nevím, co dál

Nejistá jsem především teď, když o mě Tadeáš projevil zájem. Byli jsme spolu poslední v kanceláři, oba jsme dělali přes čas. Už se setmělo, když za mnou Tadeáš přišel, jestli už nechci jít domů. „Můžeme jít spolu, rád tě doprovodím,“ řekl mi. A já souhlasila. Procházka byl krásná, byl teplý večer a moc hezky se mi s Tadeášem povídalo.

Došli jsem ke mně domů, a když jsme se před dveřmi loučili, Tadeáš mě políbil. „Líbíš se mi už od začátku, jsi nádherná,“ řekl mi. Byla jsem nadšená tím, že se mi splnil sen, opravdu moc se mi Tadeáš líbí a tohle bylo všechno, co jsem si přála. Ale co naše práce a fakt, že jsme kolegové? Nebude to na překážku?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články