Lukáš (32): Trápí mě jedna hloupá sázka. Měl jsem sbalit kolegyni, ale došlo mi, že se chovám jako blbec

Lukáš (32): Trápí mě jedna hloupá sázka. Měl jsem sbalit kolegyni, ale došlo mi, že se chovám jako blbec
Zdroj: Freepik

Lukáš měl v práci nenápadnou kolegyni, kterou si všichni dobírali. Pak vznikla sázka a Lukáš měl tu nešťastnici pozvat na rande. Všechno se ale zvrtlo a on pochopil, že je pěkný hlupák.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 09. 05. 2023 10:00

U nás v práci je taková nenápadná šedá myška, která po mně pokukovala. Kolegové z toho měli psinu a jednou jsem nerozvážně kývl na sázku, že tu holku někam pozvu. Nakonec jsem zjistil, že je fajn. Doufám, že se o sázce nedozví.

Souhlasil jsem s neobvyklou sázkou

Ta se na tebe zas dívá jak na svatej obrázek!“ hlásil kolega hned v pondělí ráno. Věděl jsem, že se líbím jedné podivné kolegyni jménem Šárka (25). Byla to zřejmě ona, kdo mi na Valentýna nechal na stole bonboniéru. Pohledem jsme se nikdy nesetkali, vždycky ucukla.

Snad jste ji nepozvali na ten firemní večírek, proboha,“ vzpomněl si další. Bylo mi jí vlastně líto. Ani nevím, proč se jí lidi tajně posmívali. Byla to taková plachá samotářka, co vypadá, že nikdy nedostala ani pusu. Na zmíněném večírku na ni přišla řeč a kluci se vsadili, že ji nepozvu na rande. Už jsem měl pod čepicí, na stole ležely zajímavé peníze, tak jsem souhlasil.

Druhý den jsem litoval, ale sázky neruším. Jedno odpoledne jsem v nestřežený okamžik promluvil ve skladu na Šárku a ta hned srandovně zčervenala. Pozval jsem ji do kina, samozřejmě souhlasila. Když jsem viděl, jak odchází z práce se zasněným úsměvem, bodlo mě u srdce.

Takhle dobře jsem se na rande nebavil dlouho

Před kinem jsme se setkali v kavárně. Po chvíli nervozity se Šárka rozpovídala. Strašně moc mě překvapil její smysl pro humor, ta holka mě několikrát rozesmála! Film byl natolik špatný, že jsme se v půlce zvedli k odchodu a ona mě pozvala k sobě domů, aby mohla „nakrmit zvěř“.

Byt plný rostlinek, papoušků a rybiček byl útulný. Nechyběla kočka a pes, bylo tedy co krmit. Šárka je introvertní milovnice zvířat. Prozradila mi, že denně jezdí do nemocnice za babičkou, která leží na „eldéence“. V tu chvíli už jsem věděl, že sázka byla velká chyba.

Najedli jsme se v indickém bistru v přízemí jejího domu a měli si co povídat až do půlnoci. V práci jsem pak kolegům oznámil, že odstupuji od sázky a všechny dobrovolně vyplatím. Jenže někdo nás potkal cestou z kina a bylo to venku.

Ta holka si posměch nezaslouží

Nejde o to, že bych byl do Šárky zamilovaný. Jen mi došlo, že jí nechci ublížit. Kolegové si mě dobírají a před Šárkou mají všetečné poznámky. Bojím se, že se sázka provalí.

Možná bude nejlepší, když jí všechno vysvětlím a uznám, že jsem ten největší blbec pod sluncem. Jenže něco mi napovídá, že jí ublížím tak jako tak...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články