Radka (37): Jedna mikulášská návštěva u nás skončila blbě. Manžel vezl čerta do nemocnice

Radka (37): Jedna mikulášská návštěva u nás skončila blbě. Manžel vezl čerta do nemocnice
Zdroj: Freepik

Radka si vždy moc přála, aby její děti nepřišly o Mikuláše. Před čtyřmi lety se jim Mikuláše a čerta povedlo sehnat na poslední chvíli. Všechno proběhlo podle plánu, jen čertovi se na odchodu stala nehoda...

Jan Švanda
Jan Švanda 05. 12. 2022 07:00

Mikuláše, čerta a anděla jsme s Karlem (38) sháněli pro naše dvě ratolesti rok co rok. A kolikrát jsme měli docela potíže někoho sehnat. Vůbec nejtěžší to bylo před čtyřmi lety, kdy jsme se už pomalu vzdávali naděje, že by někdo dorazil. Na internetu sice lidé nabízeli návštěvu mýtické trojice, jenže jsme jim odepsali příliš pozdě a oni měli zkrátka plno.

Roli čerta přijal manželův kolega z práce

Situaci nakonec v hodině dvanácté zachránil můj muž, když ukecal kolegu Pepu (42). Znala jsem ho dobře, občas za námi přišel na pokec i s manželkou Karolínou (40). Oba byli fajn. Pepa tvrdil, že má doma masku čerta a jeho choť prý zahraje Mikuláše, protože v minulosti taky občas chodila do domácností. A převlek ještě nevyhodila.

Představení sehráli opravdu perfektně, klobouk dolů. Děti jim slibovaly, že budou hodné a rozklepanými hlasy pověděly básničku. Poté dostaly od Mikuláše balíčky se sladkostmi a neskrývaly nadšení.

Bylo domluveno, že až celá akce skončí, počkají Pepa s Karolínou ještě před domem. A tak se i stalo. Po pár minutách jsem za nimi dorazila a přinesla jim karton moravského vína. Chvíli jsme si povídali, ale protože mrzlo a byla fakt velká zima, dlouho jsme se venku nezdrželi. Poděkovala jsem jim ještě jednou za návštěvu a rozloučili jsme se.

Tvrdý pád na ledu věštil průšvih

Pepa svůj čertovský pytel předal manželce, popadl do rukou karton a zamířili k autu, které zaparkovali za rohem. Ušli jen pár metrů, když Pepa šlápl na ledovku ukrytou pod sněhem. Měl černé boty s hladkou podrážkou. Na ledě uklouzl a skácel se k zemi i s kartonem.

Pádu se sice snažil všemožně zabránit, máchal rukama, ale marně. Švihl sebou na zem. A navíc tak smolně, že upadl přímo na pravou ruku. Zatímco víno to „přežilo“, s Pepou to bylo horší. Zařval bolestí a chvíli ležel na zemi. S  Karolínou jsme přiběhly k němu a pomáhaly mu na nohy. Bylo zjevné, že hodně trpí. Když konečně vstal, zkoušel hýbat rukou. „Nemůžu ji vůbec natáhnout,“ skuhral.

Poslední den v kůži čerta

Karolína neměla řidičský průkaz, bleskově jsem tedy zaběhla do bytu pro manžela. Z Pepy se nám pak společnými silami povedlo vysvléct jeho čertovský oděv a manžel ho zavezl do nemocnice na rentgen. Ten odhalil frakturu horního konce vřetenní kosti. Operaci se naštěstí vyhnul, ruku mu ale na několik týdnů zasádrovali až po rameno.

Uzdravil se poměrně brzy, zlomenina dobře srostla a ruku po nějaké době opět naplno rozhýbal. Na tenhle večer však asi nikdy nezapomene. Jak nám nedávno přiznal, byla to jeho poslední čertovská návštěva. Od té doby už masku s rohama na hlavu nenasadil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články